2018-10-31

Fedezd fel Európát! - Nyerj osztálykirándulást az Európa Pontba, Budapestre!

Kiíró: Tempus Közalapítvány

Határidő: 2018.11.26

Pályázhat: középiskolások

Link: https://tka.hu/hir/10460/fedezd-fel-europat-nyerj-osztalykirandulast-az-europa-pontba-budapestre

A 2019. májusi európai parlamenti választásokra készülve az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák videópályázatot hirdetnek középiskolások számára. Az osztályok legfeljebb két perc hosszúságú, ötletes, videómegosztó oldalra feltöltött kisfilmmel pályázhatnak. A videó témája: európai parlamenti választások 2019-ben.

A pályázat célja, hogy ráirányítsa a fiatalok figyelmét az európai választásokra, különösen arra, miért fontos, hogy az első választók is részt vegyenek a voksoláson. A pályázat ösztönzi továbbá a fiatalokat annak feltérképezésére, hogy milyen előnyökkel járt számukra, családjuk, iskolájuk, lakóhelyük számára, hogy Magyarország az Európai Unió tagja.

A videófilmeknek a következő feltételeket kell teljesíteniük:

  • a videófilm maximum 2 perc hosszúságú lehet;
  • aláfestő zenét és szöveget tartalmazhat a szerzői jogok figyelembevételével;
  • videót bármilyen képfelvételre alkalmas eszközzel el lehet készíteni (például telefon, kamera, tablet);
  • minimális felbontás: 640x480;
  • a filmen a regisztrált osztály tagjai szerepelhetnek, valamint azon személyek, akik beleegyezésüket adták a filmben való szerepléshez;
  • a csapatoknak fokozott figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy a rövidfilm semmilyen másokat sértő magatartást, szöveget (beszéd vagy felirat) nem tartalmazhat.
    A videófájlt a pályázóknak fel kell tölteniük egy videómegosztó oldalra, a linket pedig e-mailben el kell küldeniük a megyei Europe Direct irodának a kitöltött pályázati űrlappal (pdf, jpg formátumban) együtt. A pályázati űrlapon a pályázók röviden ismertetik, hogy hogyan készült a videófelvétel (pl. előkészületek, létszám, technika).

Részvételi feltételek és nyeremények:

A versenyre olyan osztályok jelentkezését várják a szervezők, amelyek tagjai a 2018/2019-es tanévben középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, és a kilencedik, vagy ennél magasabb évfolyamra járnak. A versenyre valamennyi, a fővároson kívüli magyarországi középiskolából jelentkezhetnek osztályok

A negyedik alkalommal meghirdetett "Fedezd fel Európát!" című program nyertesei, összesen 38 osztály, egynapos budapesti osztálykirándulást nyernek.

Mutass jó példát! Építsünk egy boldogabb, jobb világot! Rajzpályázat

Kiíró: Virágozz és Prosperálj Alapítvány

Határidő: 2019.03.31

Pályázhat: bárki

Link: http://azutaboldogsaghoz.hu/gyerekpalyazat/

“Sok ember van, akire befolyással vagyunk. Ez a befolyás lehet jó, de lehet rossz is. Ne becsüld alá azt a hatást, amelyet azzal gyakorolhatsz másokra, hogy egyszerűen megemlíted nekik ezeket a dolgokat, és te magad jó példát mutatsz. A boldogsághoz vezető út megköveteli, hogy jó példát mutassunk másoknak.“ /részlet Az út a boldogsághoz című könyvből/

Rajzold le, hogy hogyan tudsz jó példát mutatni a mindennapokban és ezzel örömöt csempészni saját magad és a környezeted életébe. A rajzpályázatra bármely technikával készített rajz, festmény, ragasztott kép, batikolás, montázs, vegyes technika stb. beküldhető.

Mutasd vagy csoportos pályázás esetén mutassátok meg, hogy hogyan tudsz jó példát mutatni és így segíteni másoknak és magadnak szebbé tenni a hétköznapokat. Természetesen tanári, nevelői, vagy szülői segítséget is igénybe vehetsz a kitalált feladat jellegétől függően. Ebben az esetben fényképekkel vagy videóval megörökített, CD lemezre kiírt, vagy e-mailben elküldött pályázati anyagot várunk.

Fontos! Ne egy korábbi rajzot, vagy cselekedetet küldjél be nekünk, hanem találj ki valami újat és most rajzold le, vagy most láss hozzá és vidd véghez!

Legjobbak a jók között díjak és Legjobbak a jók között kiemelt díjak: A korosztályokat figyelembe véve külön kategóriánként díjazzuk az általános iskolai alsó, felső, óvodai, és középiskolai pályamunkákat. Rajzpályázat esetén "Legjobbak a jók között díjakat" osztunk ki, ami kategóriánként több is lehet.

"Legjobbak a jók között kiemelt díjakat" pedig azok között osztunk ki, akik cselekedettel mutatják meg a pályázat témáját. Természetesen kategóriánként itt is több kiemelt díj kiosztására kerülhet sor, hiszen nagyra értékeljük mindazokat, akik cselekedettel pozitív hatást, örömöt varázsolnak mások számára. Eredményhirdetés: 2019. április 30. Ünnepélyes díjátadó: 2019. június 1. szombat

Pályamunkák beküldése: Az elkészült pályamunkákat, regisztrálást követően, a következő elérhetőségekre várjuk 2019. március 31-ig: Virágozz és Prosperálj Alapítvány 1625 Budapest, Pf. 67. Email cím: palyazat@azutaboldogsaghoz.hu. Ezen az email címen illetve a 06-70/776-1917 számon kérdéseiteket is feltehetitek.

Mielőtt elküldöd a pályázatot, regisztrálj az alábbi linken: http://azutaboldogsaghoz.hu/gyerekpalyazat/

Mikor elküldöd nekünk a pályamunkád, akkor kérlek tüntesd fel rajta vagy mellette a következő adatokat:

  • Regisztrációnál kapott regisztrációs számod,
  • Neved vagy csoportod, iskolád, osztályod neve,

Pályázatod, alkotásod címe.

« Vissza
Naptár

          Az EFOP 1.4.1-15 Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása című projektet megvalósító szervezetek

          

                         A Gyerekesély projekt korábbi időszakainak megvalósító szervezetei

  

A MÁLTAI GYEREKESÉLY PROGRAMRÓL

A Szeretetszolgálat 2010 őszén kapott felkérést, hogy kapcsolódjon be a térségi Gyerekesély projekteket kiemelt kísérő program munkájába, amelynek az utóbbi években az volt a feladata, hogy támogassa és végigkísérje a 2012-ben pályázó kistérségek projektjeinek előkészítését és megvalósítását. Az MMSZ felelősségi körébe nyolc kistérség tartozott, az ország három régiójából: az Abaúj-Hegyközi, a Bodrogközi, az Encsi (Észak-magyarországi régió); a Fehérgyarmati, a Vásárosnaményi (Észak-alföldi régió); valamint a Barcsi, a Kadarkúti és a Sellyei (Dél-dunántúli régió) s az ezekben található 238 településen kb. 180 ezer ember él, köztük több mint 40 ezer gyermek. 2016-tól 31 járás kísérésébe fogott a Szeretetszolgálat partnereivel, ahol több mint 700 településen mintegy 1 millió lakos él, akik közül csaknem 200 ezer gyerek.

Kistérségi Gyerekesélyek 2015 ©
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyerekesély Program
Telefonszám: +36 1 391-4750                                  
E-mail: gyerekesely@maltai.hu
Cím: 1125 Bp. Szarvas Gábor út 58-60. 
                                                                A TÁMOP-5.2.1-12/1-2012-0001, Gyerekesély program
                                                   keretében létrejött oldal, melyet az EFOP-1.4.1-15-2016-00001
                                         Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása projekt működtet.  
                        Korábbi honlapunk a https://sites.google.com/site/523help/ oldalon érhető el.