2018-11-06

Kedves Gyerekek, kedves Szülők, kedves Pedagógusok!

A 2016-ban, Forgó Morgó 10. születésnapján megjelent Forgó Morgó a tengeren című mesekönyv, majd az idén megjelent Körforgó Morgó, az új barát című mesekönyv után itt a folytatás! A Lehetséges? című új mesekönyvben a két főszereplő, Kati és Peti ismét új barátokat szereznek: ezúttal megismerkednek a vízóra-testvérekkel, Csobogáttal és Csobogátával. Ebből talán már gondolhatjátok, hogy a mesekönyv fő gondolatai a víz köré épülnek, de nem csak környezetvédelmi szempontból... A többi maradjon meglepetés az olvasáshoz, melyhez jó szórakozást kívánunk!

Szóval, a történetek már megvannak, de valami még nagyon-nagyon hiányzik: a rajzok, képek az egyes mesékhez. Arra gondoltunk, hogy követjük a korábbi hagyományainkat, és ebben a mesekönyvben is gyerekrajzokkal színesítjük a meséket!

Gyerekek! Olvassátok el a meséket és rajzoljátok le a kedvenc jeleneteteket!

A mesekönyv története önmagában is megállja a helyét, de valójában a két korábbi történet folytatása, néhány visszautalással a cselekmény korábbi eseményeire. Ha még nem olvastátok az első két mesekönyvet, és van kedvetek, itt találjátok őket: http://forgomorgo.hu/mese

Jó rajzolást kívánunk minden lelkes Pályázónknak!

A rajzpályázat részletei, feltételei

1. Egyéni nevezések

Hova kell elküldeni az alkotást és a nevezési lapot?

Postai úton az alkotást és a nevezési lapot az alábbi névre és címre kell elküldeni:  APPLiA Magyarország Egyesülés, 1066 Budapest, Dessewffy u. 18-20., D18 Kávézó, könyvesbolt és irodaház: A kávézóban az alkotások és a nevezési lapok személyesen is leadhatók munkanapokon 8 és 18 óra között. Akik az alkotásokat személyesen viszik be a D18-ba, egy kávéra (bármilyenre) az APPLiA Magyarország Egyesülés vendégei.

A nevezési lapot minden esetben kérjük szépen e-mailen is elküldeni a forgomorgo@forgomorgo.hu e-mail-címre! A tárgyban kérjük, tüntessék fel, hogy „Rajzpályázat 2018”.

Nevezni 2018. december 14-ig lehet. Az alkotásnak és a nevezési lapnak legkésőbb 2018. december 14-én meg kell érkezniük. A nevezési lap az oldal alján tölthető le.

Miről kell rajzolni?

Az alkotások bármely mese bármely jelenetéhez kapcsolódhatnak, de egy jelenetet vagy témát kell ábrázolniuk (nem elég csak Forgó Morgót vagy a vízóra-gyerekeket önmagukban lerajzolni).

Figyelem! Mivel nagyon sok környezetvédelmi és sport téma szerepel a mesekönyvben, valamint a főszereplőkön kívül mindenki valóban létező, élő személy, a Forgó Morgó pályázat facebook-oldalán a pályázási időben folyamatosan teszünk majd közzé videokat, képeket, bemutatkozásokat, melyek segítik a rajzolók munkáját. Javasoljuk, hogy kövessétek az oldalt!

Milyen formában kell az alkotást elkészíteni?

Az alkotást bármilyen színes technikával (ceruzás, tollas rajz, festmény vízfestékkel, olajfestékkel stb.) el lehet készíteni A3 vagy A4 méretben, fekvő vagy álló formátumban. Az alkotásokat önállóan kell elkészíteni. Szülői vagy egyéb felnőtt tanácsadás igénybe vehető. Az alkotás hátulján az alábbiakat olvashatóan kötelező feltüntetni (nagyon fontos, annak érdekében, hogy az alkotás beazonosítható legyen): 1. név, 2. iskola és osztály megnevezése, 3. a mese száma és címe, amelyhez az alkotás készült

Hány alkotást lehet beküldeni?

Egy pályázó maximum 3 alkotást küldhet be.

Ki fogja elbírálni az alkotásokat?

Az alkotásokat az APPLiA Magyarország Egyesülés által meghívott zsűri fogja elbírálni. A pályázat elbírálása a kiválasztott meséhez való kapcsolódás, az alkotás ötletének eredetisége, az alkalmazott technikai kivitelezés gondossága, a környezetvédelem kifejezésének minősége alapján történik, a gyermek korának figyelembe vételével. A zsűri döntése ellen fellebbezésnek nincs helye.

A díjazás

A versenyen 1., 2. és 3. helyezést, közönségdíjat és különdíjakat hirdetünk. A díjazottak Forgó Morgó ajándékcsomagban és egyéb ajándékokban részesülnek.

1. díj: Az 1. helyezett díja egy egyhetes horvátországi családi nyaralás a Hotel Prišćapac Resort & Apartments felajánlásából. A fődíj 4 főre, két felnőtt és két gyermek (gyermek: maximum 14 év) szól, a hotel APP 2 típusú, konyhával felszerelt, két hálószobás apartmanjában. A reggeli a díjban benne foglaltatik.

2. díj: A 2. helyezett díja egy családi hétvége a Dráva Hotel Thermal Resort**** felajánlásából. A díj 4 főre, két felnőtt és két gyermek részére szól 2 éjszakára, félpanziós ellátással.

3. díj és egyéb díjak: Az APPLiA Magyarország Egyesülés - a korábbi rajzpályázatokhoz hasonlóan - a pályázás teljes időtartama alatt gyűjti a támogatókat és a támogatók által felajánlott díjakat, hogy minél több gyermek alkotását tudjuk díjjal is elismerni. Biztosan lesz újra közönségszavazás is a facebook-on, 2019. januárjában, és a közönségszavazás nyertese is díjazásban részesül

A mesekönyvbe minden díjazott alkotása bekerül.

2. Iskolai nevezések

A pályázatra nem csak egyéni, a szülők által beküldött nevezéseket fogadunk el, hanem iskolai nevezéseket is. Iskolának minősül a jelen pályázat szempontjából bármely Magyarországon található oktatási intézmény, mely 4 vagy 8 évfolyamos általános iskolai, vagy 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumi képzést folytat. Tehát pedagógusok is beküldhetik a diákok alkotásait. Minden, a pedagógusok által iskolai nevezés keretében beküldött diák alkotása részt vesz az egyéni versenyben.

A diákok alkotásaira és a nevezésre az egyéni nevezési feltételek az irányadóak, az alábbi eltérésekkel:

  • Egy iskolának elég egy db iskolai nevezési lapot kiküldenie és csatolnia az összes beküldött alkotáshoz. Az azonban fontos, hogy ezen a nevezési lapon az összes nevezett diák legyen felsorolva! Az iskolai nevezéshez nem kell egyéni nevezési lapokat csatolni, és az iskolai nevezési lapot nem kell a gyermekek törvényes képviselőivel aláíratni.
  • Az iskolai nevezési lapot minden esetben kérjük szépen e-mailen is elküldeni a forgomorgo@forgomorgo.hu e-mail-címre! A tárgyban kérjük, tüntessék fel, hogy „Rajzpályázat 2018”. (Nyomtatva pedig az alkotásokkal együtt, az egyéni nevezési szabályoknak megfelelően!)
  • Amennyiben az iskolai nevezés eredményeként egy diák alkotása díjazásra kerül és/vagy bekerül a mesekönyvbe, az iskola vállalja, hogy az érintett gyermek törvényes képviselőjével egy, az alkotás felhasználásához hozzájáruló nyilatkozatot aláírat (ezt a nyilatkozatot az értesítéssel együtt fogjuk küldeni), és az aláírt hozzájáruló nyilatkozatot az APPLiA Magyarország Egyesülés részére a kért határidőben eljuttatja. Szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül a pályázó pályaműve publikálásra nem kerülhet, és a pályázó díjat nem nyerhet.
  • A pályázati anyagban megküldött alkotások tekintetében fennálló szerzői jog az alkotót illeti meg.
  • Nagyon fontos, hogy a gyerekek nevüket, osztályukat, iskolájukat és a mesét, amelyhez rajzoltak, feltüntessék az alkotás hátoldalán!
  • Iskolai nevezést osztályonként is lehet küldeni. Az iskola dönthet úgy, hogy egy-egy osztálya külön-külön ad be iskolai nevezést. Ebben az esetben tehát egy iskolához több iskolai nevezési lap is küldhető (akár külön-külön postai küldeményként is).
  • Egy-egy osztály is dönthet úgy, hogy nevez a pályázatra. Ebben az esetben is az iskolai nevezési lapot kérjük kitölteni és elküldeni.
  • Iskolai nevezést az adott iskola bármely tanára/tanítója tehet.
  • Az az iskola, melynek a nevében legalább 15 diák alkotását elküldi egy pedagógus, részt vesz az iskolák versenyében.
  • Ha egy iskolából csak egy osztály nevez, de legalább 15 diák alkotását nevezik a pályázatra, szintén az iskola nevében vesz részt az iskolák versenyében.
  • Az iskolák versenyében az értékelésnél figyelembe vesszük az adott iskola által nevezhető diákok számához képest beküldött pályázatok arányát, továbbá az összesen beküldött pályázatok számát. Kiemelt súllyal vesszük figyelembe az alkotások minőségét, valamint azt, hogy az iskolának tanulóinak hány alkotása kerül bármilyen módon értékelésre. Az APPLiA Magyarország Egyesülés fenntartja a jogot az egyedi döntés meghozatalára.
  • A jelen pályázat szerint iskolának nem minősülő szakkör, művészeti csoport vagy egyéb csoport nevében is lehet iskolai nevezést tenni, de ilyen, iskolának nem minősülő csoportok nem vehetnek részt az iskolák versenyében.
  • Kérdés esetén írjanak bátran az alábbi címre: forgomorgo@forgomorgo.hu A tárgyban tüntessék fel, hogy „Rajzpályázat 2018”
  • Az iskolai verseny ajándékai: 3 díjazott iskola az APPLiA Magyarország Egyesülés tagjai által felajánlott elektronikai készüléket nyer (ezek véglegesítése az egyéni díjakhoz hasonlóan november végéig várható).
« Vissza
Naptár

          Az EFOP 1.4.1-15 Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása című projektet megvalósító szervezetek

          

                         A Gyerekesély projekt korábbi időszakainak megvalósító szervezetei

  

A MÁLTAI GYEREKESÉLY PROGRAMRÓL

A Szeretetszolgálat 2010 őszén kapott felkérést, hogy kapcsolódjon be a térségi Gyerekesély projekteket kiemelt kísérő program munkájába, amelynek az utóbbi években az volt a feladata, hogy támogassa és végigkísérje a 2012-ben pályázó kistérségek projektjeinek előkészítését és megvalósítását. Az MMSZ felelősségi körébe nyolc kistérség tartozott, az ország három régiójából: az Abaúj-Hegyközi, a Bodrogközi, az Encsi (Észak-magyarországi régió); a Fehérgyarmati, a Vásárosnaményi (Észak-alföldi régió); valamint a Barcsi, a Kadarkúti és a Sellyei (Dél-dunántúli régió) s az ezekben található 238 településen kb. 180 ezer ember él, köztük több mint 40 ezer gyermek. 2016-tól 31 járás kísérésébe fogott a Szeretetszolgálat partnereivel, ahol több mint 700 településen mintegy 1 millió lakos él, akik közül csaknem 200 ezer gyerek.

Kistérségi Gyerekesélyek 2015 ©
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyerekesély Program
Telefonszám: +36 1 391-4750                                  
E-mail: gyerekesely@maltai.hu
Cím: 1125 Bp. Szarvas Gábor út 58-60. 
                                                                A TÁMOP-5.2.1-12/1-2012-0001, Gyerekesély program
                                                   keretében létrejött oldal, melyet az EFOP-1.4.1-15-2016-00001
                                         Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása projekt működtet.  
                        Korábbi honlapunk a https://sites.google.com/site/523help/ oldalon érhető el.