2016-09-12

A Nem Adom Fel Alapítvány híre:

NICK VUJICIC a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására ÚJRA MAGYARORSZÁGRA jön 2016. szeptemberében


Nick Vujicic 2016. szeptember 21-22-én tartózkodik Magyarországon, s ez idő alatt három előadást tart a magyar közönségnek.
Nick Vujicic plakát 2016


2016. 09. 21. 19:00 BUDAPEST, Tüskecsarnok
(belépő: www.nemadomfel.hu/nickvujicic)

2016. 09. 22. 11:00 BUDAPEST, Tüskecsarnok
("Zárt körű előadás" iskolai csoportok számára)

2016. 09. 22. 19:00 BUDAPEST, Tüskecsarnok
(belépő: www.nemadomfel.hu/nickvujicic )

A diákoknak szervezett előadás különlegessége, hogy nem csak a Tüskecsarnok 3.500 fős helyszíni közönsége vehet részt a programon, hanem élő internetes közvetítés segítségével lehetőséget biztosítunk minden magyarországi iskolának, hogy diákjai meghallgathassák Nick Vujicic hiteles, életközpontú üzenetét önmagunk és mások elfogadásának fontosságáról.

BELÉPŐK és INFORMÁCIÓ:
www.nemadomfel.hu/nickvujicic, www.ezazanap.hu
E-mail: nemadomfel@nemadomfel.hu
Telefon: +36-70-699-3310 (munkanapokon 8:00-14:00)
Program Főszervezője: Nem Adom Fel Alapítvány
Társszervezők: ezazanap.hu, Szeretet a Válasz Egyesület.

 Az iskolai és internetes zaklatás áldozatainak segítése, az együttműködési készség javítása, az elfogadó és befogadó szemlélet kialakítása – ez a fő missziója Nick Vujicic második magyarországi látogatásának, aki saját példáján keresztül szeretné támogatni a fiatal nemzedéket és megmutatni számukra a nehézségekben rejlő lehetőségeket.

A kéz és láb nélkül született világhírű tréner és motivációs prédikátor a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására érkezik ismét Magyarországra 2016. szeptember 21-22-én, és tart előadásokat a Tüskecsarnokban. A jegybevételt jótékony célokra fordítja a szervező alapítvány.

 "Stand Strong!" azaz "Maradj erős!" címmel indított kampánykörutat a világhírű előadó Nick Vujicic ez év januárjában, melynek célja, hogy csökkentse az iskolai zaklatások számát, segítse a fiatal nemzedéket, hogy elfogadóbbak és befogadóbbak legyenek egymással, illetve támogassa a zaklatások áldozatait abban, hogyan lehet felülemelkedni a nehézségeken. A kampány néhány európai országot is célba vett, így a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében, a Szeretet a Válasz Egyesület és az Ez az a Nap! Szervezőiroda közreműködésével Magyarországra is elér.

Jegyek vásárolhatók online a www.nemadomfel.hu/nickvujicic oldalon, illetve személyesen munkanapokon 14-19 óra között a Nem Adom Fel Café é& Bar-ban (VIII. kerület, Baross u. 86. - bejárat a Magdolna és a Szűz utca sarkánál).



Inspiráció a mindennapokhoz

„Nem vagyok szuperhős, küldetésem az, hogy inspiráljam az embereket és erőt adjak nekik” – mondta el a szervezők meghívására Nick Vujicic. „Nekem is, sőt mindegyikünknek szüksége van bátorításra, viszont ehhez az kell, hogy motiváljuk egymást, mindennek ez az alapja. Most egy olyan kampányt indítottunk útjára, melyben azoknak a fiataloknak szeretnénk bátorítást adni, utat mutatni, akik már az iskolában, közösségükben valamilyen formában átélték a kirekesztettség vagy megalázottság érzését, amin már én is keresztülmentem. Szeretném megmutatni számukra, hogyan lehet ebből a helyzetből felállni, hogy lehet a nehézségeket lehetőséggé alakítani. Maradj erős! Ez az üzenetem” – tette hozzá Nick Vujicic.

„Nagyon örülünk, hogy ismét vendégül láthatjuk Nick Vujicic-ot Magyarországon” – mondta el Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány kerekesszékes szóvivője. „Úgy véljük, hogy a sérült embereknek és mindazoknak, akik valamilyen hátránnyal, nehézséggel küzdenek életükben, fontos lehet az az erő, amit Nick Vujicic képvisel, s amit személyes élettörténete megerősít, alátámaszt. Kiemelt jelentőségű számunkra az a kampány, amit Nick elindított Amerikában és most számos európai országban is, hiszen sérült fiatalként számtalanszor megtapasztaltuk a kirekesztettség, a zaklatás élményét. A Nem Adom Fel Alapítvány számára is fontos cél, hogy segítse, felkarolja és megerősítse azokat a fiatalokat, akik sokszor találkoznak ezzel az élménnyel, és küzdjön a társadalmi integráció ilyen irányú megvalósulásáért. Ennek egyik zászlóshajója többek között a Nem Adom Fel Café & Bar is” – tette hozzá a szóvivő.


Három előadás Budapesten

Nick Vujicic 2016. szeptember 21-22-én tartózkodik Magyarországon, s ez idő alatt három előadást tart a magyar közönségnek. Mindkét nap délután a nagyközönség számára nyilvános, míg 22-én 11 órától csak a középiskolás korosztálynak szóló, őket érintő motivációs előadást tart a Tüskecsarnokban. „A diákoknak szervezett előadás különlegessége, hogy nem csak a Tüskecsarnok 3.500 fős helyszíni közönsége vehet részt a programon, hanem élő internetes közvetítés segítségével lehetőséget biztosítunk minden magyarországi iskolának, hogy diákjai meghallgathassák Nick Vujicic hiteles, életközpontú üzenetét önmagunk és mások elfogadásának fontosságáról” – ismertette Papp Szabolcs szóvivő. A program megvalósítását a Ustream Hungary Kft. támogatja, akik vállalták, hogy segítik a közvetítés teljes technikai lebonyolítását. „Várjuk mindazon középiskolák jelentkezését, akik bármilyen módon szeretnének résztvevőként bekapcsolódni a programba, és egyben reméljük, hogy szinte valamennyi középiskolába eljut Nick Vujicic üzenete” – fűzte hozzá a szóvivő.

A program megvalósulását a Szeretet a Válasz Egyesület és az Ez az a Nap! Szervezőiroda is segíti.

Nick Vujicic előadásaira a jegyértékesítés a mai napon megkezdődött, melynek bevétele teljes egészében a Nem Adom Fel Alapítvány által működtetett, sérült emberek integrációját támogató programokra fordítódik.

« Vissza
Naptár

          Az EFOP 1.4.1-15 Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása című projektet megvalósító szervezetek

          

                         A Gyerekesély projekt korábbi időszakainak megvalósító szervezetei

  

A MÁLTAI GYEREKESÉLY PROGRAMRÓL

A Szeretetszolgálat 2010 őszén kapott felkérést, hogy kapcsolódjon be a térségi Gyerekesély projekteket kiemelt kísérő program munkájába, amelynek az utóbbi években az volt a feladata, hogy támogassa és végigkísérje a 2012-ben pályázó kistérségek projektjeinek előkészítését és megvalósítását. Az MMSZ felelősségi körébe nyolc kistérség tartozott, az ország három régiójából: az Abaúj-Hegyközi, a Bodrogközi, az Encsi (Észak-magyarországi régió); a Fehérgyarmati, a Vásárosnaményi (Észak-alföldi régió); valamint a Barcsi, a Kadarkúti és a Sellyei (Dél-dunántúli régió) s az ezekben található 238 településen kb. 180 ezer ember él, köztük több mint 40 ezer gyermek. 2016-tól 31 járás kísérésébe fogott a Szeretetszolgálat partnereivel, ahol több mint 700 településen mintegy 1 millió lakos él, akik közül csaknem 200 ezer gyerek.

Kistérségi Gyerekesélyek 2015 ©
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyerekesély Program
Telefonszám: +36 1 391-4750                                  
E-mail: gyerekesely@maltai.hu
Cím: 1125 Bp. Szarvas Gábor út 58-60. 
                                                                A TÁMOP-5.2.1-12/1-2012-0001, Gyerekesély program
                                                   keretében létrejött oldal, melyet az EFOP-1.4.1-15-2016-00001
                                         Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása projekt működtet.  
                        Korábbi honlapunk a https://sites.google.com/site/523help/ oldalon érhető el.