Aktualitások

Emberi jogi módszertani továbbképzés

2021-06-07

Az Amnesty emberi jogi oktatási programja továbbképzést indít pedagógusok és fiatalok csoportjaival foglalkozó szakemberek számára, akik rendszeresen dolgoznak fiatalokkal, szeretnének velük többet beszélni az emberi jogokról és szívesen megismerné az Amnesty oktatási módszereit.
 
Forrás és további informácó: FB esemény
 

Tanévzáró körkép a digitális oktatásról

2021-06-07

Forrás, további információ és az eseményről video: FB esemény

 

A pedagógus mint a gyermek lelki segítője képzés

2021-06-06

A képzés célja, hogy a résztvevő megismerje a gyermek (3-18 éves kor) lelki zavarinak a tüneteit, továbbá azt, hogy a kompetenciájához mérten miként tud segíteni az egyes esetekben. Elsajátítsa, hogy milyen eszközökkel válhat a gyermek lelki segítőjévé. Váljon képessé arra, hogy a megismertek alapján észrevegye, hogy a gyermeknek segítségre van szüksége, és meg tudja tenni a szükséges lépéseket a gyermek érdekében.

Forrás és további információ: Pedagógus-léleksziget

Teret adni és megtartani

2021-06-05

A Teret adni és megtartani a kiadványt azoknak a kérdéseknek, kihívásoknak a megválaszolására hoztuk létre, amelyek az Erő a változáshoz csoportok megvalósítása kapcsán felmerülhetnek. A kiadvány kiegészítője Az Erő a változáshoz – Hogyan szervezzünk és működtessünk önsegítő csoportokat párkapcsolati erőszak áldozatainak és túlélőinek, az abban szereplő információkra, tudásokra épít.

A kézikönyv 2009-es kiadása óta Magyarországon is számos Erő csoport valósult meg, így mostanra összegyűltek kérdések, tapasztalatok és jó gyakorlatok a csoportok megvalósításával kapcsolatban. Ezeket akartuk szerkesztett formában közreadni, hogy bátorítsuk mindazokat, akik Erő csoportokat szeretnének facilitálni – legyenek túlélők, szakemberek vagy laikus segítők –, hogy felkészültebben vághassanak bele a munkába.

Hosszú évek kitartó munkája, rengeteg együttműködés és együtt gondolkodás eredménye ez a kiadvány. Bízunk benne, hogy a kiadványból az Erő csoportok leendő facilitátorai is bátorságot és támogatást nyernek ahhoz, hogy teret tudjanak adni a nők megéléseinek és meg tudják őket tartani a közös munka során. Reményeink szerint a kiadványban bemutatott tapasztalatok, gondolatok és kérdésfelvetések hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több Erő a változáshoz csoport valósuljon meg, ahol a párkapcsolati erőszak túlélőinek lehetőségük van megtapasztalni azt a biztonságos teret, ahol önmaguk lehetnek."

Forrás és további információ: NaNe

Transzgenerációs hatások, történetek

2021-06-04

2021. június 8.-án 17:30-19:00 közt ingyenes online beszélgetés követhető a HVG Extra Pszichológia Szalon zárt Facebook-csoportjában.

Hogyan hat az életünkre a felmenőink sorsa? Miként befolyásolják a következő nemzedékek kapcsolatait a 20. század történelmi traumái? Hogyan tudunk a gyógyulás útjára lépni?
Pánik, kínzó féltékenység, önfeladás, súlyos balesetek – van, amikor elakadásainkra, a mindennapi problémákra, megrázó életeseményeinkre nem találunk magyarázatot a saját múltunkban. Tüneteink hátterében ilyenkor több generáción átívelő, feldolgozatlan traumák, veszteségek, esetleg családi titkok, hazugságok állhatnak. De a családfa és a családtörténet kincsesbánya is, hiszen az elődöktől érdemeket, felhatalmazást, tehetséget, áldást, erőt, erőforrásokat is kapunk bőséggel, amelyek ellensúlyozhatják a romboló erőket.
A transzgenerációs szemléletű, elismert szakemberekkel, Dr. Koltai Máriával és Dr. Kőváry Zoltánnal arról beszélgetünk, hogyan tudjuk feldolgozni az előző generációk feldolgozatlan veszteségeit, és felfedezni a felmenőinktől kapott erőforrásokat és értékeket, hogy aztán kezünkbe vehessük a saját életünk alakítását.

Forrás és további információ: FB esemény

 

Szexuálpedagógiai képzés

2021-06-03

A 30 órás akkreditált  "Szerethető vagyok? – kommunikáció és érzelemfókuszú szexuálpedagógiai képzés a tapasztalati tanulás módszereivel" képzés célja a szexuális nevelés fontosságának és sokszínűségének bemutatása.

A képzés során felvonultatjuk azokat a témákat, amik közvetve vagy közvetlenül hatással lehetnek az egyén szexualitására, szexualitásáról alkotott képére, így mindazokat a kérdéseket, amikkel érdemes foglalkozni nem csupán a biológiaóra vagy a szexuális felvilágosítási alkalmak, hanem a nevelés egyéb területein is. Célunk továbbá olyan módszerek kipróbálása, amik alkalmasak lehetnek gyerekek, kamaszok  vagy fiatal felnőttek körében körében is megfelelő kommunikációt teremteni a szexualitásról.

A képzés Budapesten kerül megrendezésre 2021. június 18-19-20. (péntek-szombat-vasárnap)-ig, a jelentkezési határidő 2021. június 11.

Forrás és további információ: Kalandok és álmok

 

Erőszakmentes ellenállás képzés

2021-06-03

A Közélet Iskolája 2021. június 26 és 27.-én (10-18 óra) kétnapos ingyenes képzést tart. A képzésre elsősorban olyan résztvevőket várnak, akik a közelmúltban részt vettek vagy jelenleg is részt vesznek valamilyen érdekérvényesítő munkában, és úgy érzik, hogy szeretnék bővíteni a saját maguk és közösségük vagy szervezetük eszköztárát a jogsértések és igazságtalanságok elleni fellépésben. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai, illetve ha egy szervezetet ketten képviselnek a képzésen. Jelentkezés az itt található űrlapon június 9-ig: https://forms.gle/oRV47o1RKHAn2Tc56

Forrás és további információ: FB esemény

 

Kamasz kapu -Bejárat a tinik világába

2021-06-03