Aktualitások

Digitális Témahét Online Konferencia

2021-06-08

A digitális kor oktatást érintő kihívásaira való reflektálás igénye hívta életre néhány éve a Digitális Témahetet, amelynek legfontosabb célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben. A program 2021. június 10-én kerül megrendezésre.

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékelte, a díjazottakról a Témahét támogató partnereinek képviselőitől és szervezőitől értesülhetnek a Digitális Témahét YouTube-csatornáján közzétett eredményhirdetés formájában. Az eredményhirdetést 16:00 órától egy online teachmeet követi, amelyen a Digitális Témahét mintegy 20 legjobb projektje, pályázata mutatkozik be.

Forrás és további információ: FB esemény

2021-06-08

Forrás: SZTE Szociális munka és Szociálpolitika Tanszék

 

Érzelemszabályozási gyakolratok gyűjteménye

2021-06-08

 Az OMIII - Nyírő Gyula Kórház, Addiktológiai Pszichoterápiás Részleg önsegítő füzete elérhető! Érzelemszabályozási gyakorlatok gyüjteménye ingyenesen letölthető (nem csak függőség esetén).

 

Forrás: OMIII

Komplex felzárkózási képzések

2021-06-08

A Magyar Közlöny 2021. évi 104. számában (2021. június 7.) megjelent a  a komplex felzárkózási képzésekről.

Kormány az államháztartás terhére nyújtott költségvetési támogatásból vagy európai uniós és nemzetközi forrásból (a továbbiakban együtt: állami támogatás) megvalósuló komplex felzárkózási képzések engedélyezéséért és ellenőrzéséért felelős szervként a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóságot (a továbbiakban: Főigazgatóság) jelöli ki. Az állami támogatásból megvalósuló komplex felzárkózási képzés az e rendeletben meghatározott követelmények szerint folytatható.

Bevezetésre kerül a társadalmi mobilitási kompetencia fogalma, amely olyan ismeretek, készségek, képességek és magatartásformák összessége, amely a társadalmi felzárkózás eredményességéhez szükséges, ideértve a foglalkoztatáshoz szükséges írni-olvasni tudást, a számolási, szövegértési és informatikai ismereteket, valamint a személyes, szociális, társas és módszerjártassági készségeket.

A rendelet szabályozza:
1. A komplex felzárkózási képzést
2. A szolgáltatási programot
3. A mobilitási mentori szolgáltatást
4. A képzés és a mobilitási mentori szolgáltatás ellenőrzését
5. A Társadalmi Mobilitási Szakértői Bizottság működését

 Egyes rendelkezések holnaptól lépnek életbe, mások nyáron, vagy jövőre. A jelenleg futó Széchenyi 2021-as projektek képzéseit nem érinti, de azokat 2022. 12.31-ig be kell fejezni.

Forrás: Szocokos, Magyar Közlöny

CSALÁD ÉS KARRIER - Működik együtt is? | Északi modellek és tapasztalatok

2021-06-08

Az interaktív rendezvényen északi és hazai példákat, női élettörténeteket egyaránt meghallgatunk majd, mely tapasztalatok remélhetőleg inspirálják és motiválják majd a közönséget. Az esemény részben angol, részben magyar nyelven zajlik, angol-magyar szinkrontolmácsolással.

Forrás és további információ: FB esemény

ADHD-s gyerek a családban

2021-06-07

Spiritusz podcast 4

 

 

 

Humorosak, szeretetteljesek, kreatívak, verbálisan nagyon fejlettek, vág az eszük és különleges a látásmódjuk. Mindemellett gyors hangulatváltás, állandó nyüzsgés, koordinációs nehézségek, szétszórtság és gátlásnélküliség jellemzi őket – ők az ADHD-s (figyelemhiányos hiperaktivitás zavaros) gyerekek, akikből a környezetük sokszor csak annyit érzékel, hogy elevenek, „rosszak” és „kezelhetetlenek”. Betegség-e az ADHD vagy esetleg nevelési hiba következménye? Mit kezdjünk ezzel a jelenséggel, hogyan támogassuk a gyermeket?

Forrás, további információ: kepmas.hu Podcast: spotify

 

Emberi jogi módszertani továbbképzés

2021-06-07

Az Amnesty emberi jogi oktatási programja továbbképzést indít pedagógusok és fiatalok csoportjaival foglalkozó szakemberek számára, akik rendszeresen dolgoznak fiatalokkal, szeretnének velük többet beszélni az emberi jogokról és szívesen megismerné az Amnesty oktatási módszereit.
 
Forrás és további informácó: FB esemény
 

Tanévzáró körkép a digitális oktatásról

2021-06-07

Forrás, további információ és az eseményről video: FB esemény

 

A pedagógus mint a gyermek lelki segítője képzés

2021-06-06

A képzés célja, hogy a résztvevő megismerje a gyermek (3-18 éves kor) lelki zavarinak a tüneteit, továbbá azt, hogy a kompetenciájához mérten miként tud segíteni az egyes esetekben. Elsajátítsa, hogy milyen eszközökkel válhat a gyermek lelki segítőjévé. Váljon képessé arra, hogy a megismertek alapján észrevegye, hogy a gyermeknek segítségre van szüksége, és meg tudja tenni a szükséges lépéseket a gyermek érdekében.

Forrás és további információ: Pedagógus-léleksziget

Teret adni és megtartani

2021-06-05

A Teret adni és megtartani a kiadványt azoknak a kérdéseknek, kihívásoknak a megválaszolására hoztuk létre, amelyek az Erő a változáshoz csoportok megvalósítása kapcsán felmerülhetnek. A kiadvány kiegészítője Az Erő a változáshoz – Hogyan szervezzünk és működtessünk önsegítő csoportokat párkapcsolati erőszak áldozatainak és túlélőinek, az abban szereplő információkra, tudásokra épít.

A kézikönyv 2009-es kiadása óta Magyarországon is számos Erő csoport valósult meg, így mostanra összegyűltek kérdések, tapasztalatok és jó gyakorlatok a csoportok megvalósításával kapcsolatban. Ezeket akartuk szerkesztett formában közreadni, hogy bátorítsuk mindazokat, akik Erő csoportokat szeretnének facilitálni – legyenek túlélők, szakemberek vagy laikus segítők –, hogy felkészültebben vághassanak bele a munkába.

Hosszú évek kitartó munkája, rengeteg együttműködés és együtt gondolkodás eredménye ez a kiadvány. Bízunk benne, hogy a kiadványból az Erő csoportok leendő facilitátorai is bátorságot és támogatást nyernek ahhoz, hogy teret tudjanak adni a nők megéléseinek és meg tudják őket tartani a közös munka során. Reményeink szerint a kiadványban bemutatott tapasztalatok, gondolatok és kérdésfelvetések hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több Erő a változáshoz csoport valósuljon meg, ahol a párkapcsolati erőszak túlélőinek lehetőségük van megtapasztalni azt a biztonságos teret, ahol önmaguk lehetnek."

Forrás és további információ: NaNe

Következő123456789101112131415161718192021222324252627282930313233Előző
Naptár

           Jelenlegi projektmegvalósító szervezetek

          

                          Korábbi időszak projektmegvalósító szervezetei

  

A MÁLTAI GYEREKESÉLY PROGRAMRÓL

A Szeretetszolgálat 2010 őszén kapott felkérést, hogy kapcsolódjon be a térségi Gyerekesély projekteket kiemelt kísérő program munkájába, amelynek az utóbbi években az volt a feladata, hogy támogassa és végigkísérje a 2012-ben pályázó kistérségek projektjeinek előkészítését és megvalósítását. Az MMSZ felelősségi körébe nyolc kistérség tartozott, az ország három régiójából: az Abaúj-Hegyközi, a Bodrogközi, az Encsi (Észak-magyarországi régió); a Fehérgyarmati, a Vásárosnaményi (Észak-alföldi régió); valamint a Barcsi, a Kadarkúti és a Sellyei (Dél-dunántúli régió) s az ezekben található 238 településen kb. 180 ezer ember él, köztük több mint 40 ezer gyermek. 2016-tól 31 járás kísérésébe fogott a Szeretetszolgálat partnereivel, ahol több mint 700 településen mintegy 1 millió lakos él, akik közül csaknem 200 ezer gyerek.

Kistérségi Gyerekesélyek 2015 ©
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyerekesély Program
Telefonszám: +36 1 391-4750                                  
E-mail: gyerekesely@maltai.hu
Cím: 1125 Bp. Szarvas Gábor út 58-60. 
                                                                A TÁMOP-5.2.1-12/1-2012-0001, Gyerekesély program
                                                   keretében létrejött oldal, melyet az EFOP-1.4.1-15-2016-00001
                                         Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása projekt működtet.  
                        Korábbi honlapunk a https://sites.google.com/site/523help/ oldalon érhető el.