Aktualitások

Transzgenerációs hatások, történetek

2021-06-04

2021. június 8.-án 17:30-19:00 közt ingyenes online beszélgetés követhető a HVG Extra Pszichológia Szalon zárt Facebook-csoportjában.

Hogyan hat az életünkre a felmenőink sorsa? Miként befolyásolják a következő nemzedékek kapcsolatait a 20. század történelmi traumái? Hogyan tudunk a gyógyulás útjára lépni?
Pánik, kínzó féltékenység, önfeladás, súlyos balesetek – van, amikor elakadásainkra, a mindennapi problémákra, megrázó életeseményeinkre nem találunk magyarázatot a saját múltunkban. Tüneteink hátterében ilyenkor több generáción átívelő, feldolgozatlan traumák, veszteségek, esetleg családi titkok, hazugságok állhatnak. De a családfa és a családtörténet kincsesbánya is, hiszen az elődöktől érdemeket, felhatalmazást, tehetséget, áldást, erőt, erőforrásokat is kapunk bőséggel, amelyek ellensúlyozhatják a romboló erőket.
A transzgenerációs szemléletű, elismert szakemberekkel, Dr. Koltai Máriával és Dr. Kőváry Zoltánnal arról beszélgetünk, hogyan tudjuk feldolgozni az előző generációk feldolgozatlan veszteségeit, és felfedezni a felmenőinktől kapott erőforrásokat és értékeket, hogy aztán kezünkbe vehessük a saját életünk alakítását.

Forrás és további információ: FB esemény

 

Szexuálpedagógiai képzés

2021-06-03

A 30 órás akkreditált  "Szerethető vagyok? – kommunikáció és érzelemfókuszú szexuálpedagógiai képzés a tapasztalati tanulás módszereivel" képzés célja a szexuális nevelés fontosságának és sokszínűségének bemutatása.

A képzés során felvonultatjuk azokat a témákat, amik közvetve vagy közvetlenül hatással lehetnek az egyén szexualitására, szexualitásáról alkotott képére, így mindazokat a kérdéseket, amikkel érdemes foglalkozni nem csupán a biológiaóra vagy a szexuális felvilágosítási alkalmak, hanem a nevelés egyéb területein is. Célunk továbbá olyan módszerek kipróbálása, amik alkalmasak lehetnek gyerekek, kamaszok  vagy fiatal felnőttek körében körében is megfelelő kommunikációt teremteni a szexualitásról.

A képzés Budapesten kerül megrendezésre 2021. június 18-19-20. (péntek-szombat-vasárnap)-ig, a jelentkezési határidő 2021. június 11.

Forrás és további információ: Kalandok és álmok

 

Erőszakmentes ellenállás képzés

2021-06-03

A Közélet Iskolája 2021. június 26 és 27.-én (10-18 óra) kétnapos ingyenes képzést tart. A képzésre elsősorban olyan résztvevőket várnak, akik a közelmúltban részt vettek vagy jelenleg is részt vesznek valamilyen érdekérvényesítő munkában, és úgy érzik, hogy szeretnék bővíteni a saját maguk és közösségük vagy szervezetük eszköztárát a jogsértések és igazságtalanságok elleni fellépésben. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai, illetve ha egy szervezetet ketten képviselnek a képzésen. Jelentkezés az itt található űrlapon június 9-ig: https://forms.gle/oRV47o1RKHAn2Tc56

Forrás és további információ: FB esemény

 

Kamasz kapu -Bejárat a tinik világába

2021-06-03