Aktualitások

Újratervezés - iskolai szociális munka és dokumentáció

2021-06-03

Iratok, Akták, Irat, Akta, Dosszié, BürokráciaSzakmai műhelysorozatot indított Vajda Zsolt az iskolai szociális munka aktuális kihívásaival kapcsolatban. A negyedik alkalom 2021. 06. 07. (hétfő) 10.00 - 13.00-ig tart, címe: Újratervezés - Iskolai szociális munka és dokumentáció. A program létszámkorlátja 20 fő.

Forrás, további információ és a jelentkezés feltételei: co-treme.hu

2021-06-01

Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember és , szöveg, amely így szól: „KERESZTÉNY TÁRSADALMI T72 HETVENKẾT ÛGM GAZDASÁGBAN EE) ajánlásával DIGITÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ, KONTRA SZEMÉLY YES KAPCSOLATOK abóczi Ká mân HELEN ALFORD STEFANO ZAMAGNI 2021. JÚNIUS 18. WWW.VN.HVOKONRENA online KETEG KONFERENCIA 2021 DIGITÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ, KONTRA SZEMÉLYES KAPCSOLATOK Moderátor: Dr. Daboczi Kálmán DR. HÉJJ TIBOR ALEJANDRO CROSTHWAITE DR. BARITZ LAURA NOVER EGY KONFERENCIA AZ EMBERRŐL DIGITÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ KORÁBAN. HOGYAN VÁLTOZNAK MEG APCSOLATAINK SZÉP VILÁGBAN? HOVA TOVÁBB TÁRSAS LÉNY? RÓNA PÉTER Kövesd az esemény online csatornáinkon!”
KETEG Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban ingyenes programja 2021. június 18.-án, pénteken 17 órától kerül megrendezésre.

Forrás és további információ: FB esemény

Áldozatsegítés a virtuális térben

2021-06-01

Témák: A magyar áldozatsegítés rendszere és Minden(ki ) a neten?!. Szeretne tippeket, tanácsokat kapni ahhoz, hogy hogyan legyen tudatos és felelős internethasználó, hogy ne legyen adathalászok és más internetes bűncselekmények áldozata? Ha bármelyik témában is érintett és szeretne biztonságos, értékes és pozitív internetes élményeket teremteni magának és környezetének, akkor kérdezze az internetjogászt 2021. június 3-án! Zoom link
 
Forrás és további információ: FB esemény
 

Kerekasztal az iskolai biztonságért

2021-06-01

Nő, Arc, Zaklatás, Stressz, Szégyen, Nyilak, Támadás

A gyerekek közötti iskolai bántalmazások, zaklatások kezelése komoly fejtörést okoz a pedagógusoknak. Gyakran hiányos az eszköztáruk, nem lépnek közbe időben, így sokszor kerekedik kisebb nézeteltérésből súlyos konfliktus. Idén tavasszal összefogtak a témával foglalkozó szervezetek, és létrehozták a Kerekasztal az iskolai biztonságért elnevezésű csoportot, amely képzésekkel, szakmai anyagokkal támogatja a megoldásokat kereső pedagógusokat.

A témával foglalkozott 2021. május 31-én a Kossuth Rádió Vendég a háznál műsora. További információ, a meghallgatható rádióműsor: Médiaklikk

 

Könnyen érthető kommunikáció, egyenlő esélyű hozzáférés

2021-06-01

Könnyen érthető kommunikáció, egyenlő esélyű hozzáférésAz ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar és a Könnyen érthető kommunikáció – könnyen érthető élet honlap kisközössége online konferenciát szervez, amelyen az egyenlő esélyű hozzáférésen belül kiemelt szerepet kap a könnyen érthető kommunikáció.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az online eseményhez csatlakozás linkjét a regisztráció során megadott email címre küldik el a szervezők, a konferenciát megelőző napon. A regisztráció 2021.06.03. 12 órakor lezárul.

Forrás és további információ: barczi.elte.hu

 

Mesék a zárkából - díjnyertes dokumentumfilm

2021-05-31

A Mesék a zárkából börtönben levő apák és otthon levő gyerekeik kapcsolatáról szóló kreatív dokumentumfilm. Büntetésüket töltő apák meséket írnak, amelyek alapján mesefilmek készülnek – saját maguk és otthon levő gyerekeik főszereplésével. A filmet keretező közös alkotói folyamat során belelátunk a fogvatartottak és családjaik párhuzamosan zajló életébe és nehezen működtethető kapcsolataik alakulásába. A mai filmes technológiának köszönhetően a mesefilmekben apa és gyereke egy mágikus, szabadon alakítható világban találkozhat, átlépve ez által a kézzelfogható valóság korlátait. Kérdés viszont, hogy a fikcióban megtörténő találkozás élménye tud-e valós hatással lenni ezekre a nagyon szigorúan korlátozott, súlyosan terhelt kapcsolatokra. Tud-e valódivá válni a fantázia világában létrejövő közelség, vagy megreked valamiféle mesterségesen létrehozott illúzió szintjén.

Forrás: Protoncinema / A filmhez kapcsolódó cikk: Dívány

Ünnepek, jeles napok forgatókönyvekkel

2021-05-29

Bepillantást kapunk szülőknek és pedagógusoknak egyaránt hasznos ötletgyűjteményébe, melyben a jeles napokhoz, ünnepekhez köthető legfontosabb információk mellett, rengeteg dal, vers, történet, kreatív tipp sorakozik havi bontásban, naptári sorban, hogy bármelyik alkalomhoz gyorsan kaphassunk inspirációt.

Forrás és további információ: FB esemény

 

Dramatikus technikák a segítő munkában: Gyakorló műhely szupervizoroknak, coachoknak, segítőknek

2021-05-28

Dramatikus technikák a segítő munkában egyéni üléseken  műhely 2021. június 12. szombat, 9.00 és 17.00 óra között lesz élőben, Budapesten.
 
Kiscsoportos gyakorlóműhely
emberekkel foglalkozó szakembereknek: szupervizoroknak, coachoknak, mentálhigiénés szakembereknek, tanácsadóknak, segítőknek és minden érdeklődőnek
– Hogyan tudom jobban láthatóvá tenni a szupervizált/ügyfél/kliens/segített kapcsolati problémáit?
– Mire jó a szerepcsere?
 
Ezen az alkalmon a résztvevők saját eseteinket hozva gyakorlják pszichodramatikus technikákat, amelyek segítségével élvezetesebbé és hatékonyabbá tehetik a segítő munkát.
Egy kis elmélet, sok gyakorlási lehetőség.
 
A részvétel feltétele: Segítő szakmai végzettség, amely legalább 70 óra önismeretet tartalmazott.
 
Forrás és további információ: FB esemény
 

Édesanyák live hétvége

2021-05-28

Azoknak, akiket foglalkoztatnak a családi kapcsolatok, párkapcsolat, gyerek kapcsolat, egészséges étrend, mozgás, babavárás, szülés, szoptatás, hordozás, szülés utáni regeneráció, feszültségek a családban, dackorszak, alvás, életmódváltás. 3 nap alatt több mint 40 előadás érhető el ingyenesen.

Forrás és további információ: live.edesenyak.hu

 

Wellbeing a motiváció megtalálásán keresztül

2021-05-28

Tanácsadók és ügyfeleik mesélnek arról hogyan járult hozzá a Motivációs Térkép a COVID időszak érzelmi hullámainak a megértéséhez, feldolgozásához és hogyan tudunk tudatosan előre nézni, hogy minél jobban értsük magunkat és élvezzük napjainkat a folyamatosan változó körülmények ellenére. A jóllét nemcsak az egyén, hanem a csapat szintjén is téma lesz ezen az estén.

Forrás és további információ: coachonghataroknelkul.hu

Következő123456789101112131415161718192021222324252627282930313233Előző
Naptár

          Az EFOP 1.4.1-15 Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása című projektet megvalósító szervezetek

          

                         A Gyerekesély projekt korábbi időszakainak megvalósító szervezetei

  

A MÁLTAI GYEREKESÉLY PROGRAMRÓL

A Szeretetszolgálat 2010 őszén kapott felkérést, hogy kapcsolódjon be a térségi Gyerekesély projekteket kiemelt kísérő program munkájába, amelynek az utóbbi években az volt a feladata, hogy támogassa és végigkísérje a 2012-ben pályázó kistérségek projektjeinek előkészítését és megvalósítását. Az MMSZ felelősségi körébe nyolc kistérség tartozott, az ország három régiójából: az Abaúj-Hegyközi, a Bodrogközi, az Encsi (Észak-magyarországi régió); a Fehérgyarmati, a Vásárosnaményi (Észak-alföldi régió); valamint a Barcsi, a Kadarkúti és a Sellyei (Dél-dunántúli régió) s az ezekben található 238 településen kb. 180 ezer ember él, köztük több mint 40 ezer gyermek. 2016-tól 31 járás kísérésébe fogott a Szeretetszolgálat partnereivel, ahol több mint 700 településen mintegy 1 millió lakos él, akik közül csaknem 200 ezer gyerek.

Kistérségi Gyerekesélyek 2015 ©
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyerekesély Program
Telefonszám: +36 1 391-4750                                  
E-mail: gyerekesely@maltai.hu
Cím: 1125 Bp. Szarvas Gábor út 58-60. 
                                                                A TÁMOP-5.2.1-12/1-2012-0001, Gyerekesély program
                                                   keretében létrejött oldal, melyet az EFOP-1.4.1-15-2016-00001
                                         Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása projekt működtet.  
                        Korábbi honlapunk a https://sites.google.com/site/523help/ oldalon érhető el.