Aktualitások

A szülői-családi segítő-tanácsadó képzés

2020-02-21

A képzésre olyanok jelentkezését várjuk, akik maguk is gyakran kerülnek kapcsolatba szülőkkel, segítői szerepben.

A képzés végén a szülői-családi tanácsadók, a közös tudásbázis alapján csoportos foglalkozásokat tudnak tartani, iskolákban, szülői klubokban, például gyerek önbizalma, önállósága /szabályok, határok, dicséret / kortárs kapcsolatok / konfliktusok kezelése /gyerek felelőssége témakörökben.

 

A segítőket ösztönözzük és segítjük, hogy a saját környezetükben szülőcsoportokat hirdessenek és tartsanak, a képzést követő évben legalább 2-4 alkalommal, akár 5-10 fő részvételéve

 

Ingyenes képzés az EFOP 1.2.9 Család- és Karrierpont pályázat részeként. Forrás

Korszerű addiktológia képzés

2020-02-21

A tanfolyam célja, hogy a hátrányos helyzetű csoportokkal és/vagy fiatalokkal dolgozó egészségügyi, oktatási és szociális szakembereknek, akik az addiktológia területén nem szakemberek, olyan, az addiktológiai problémákkal kapcsolatos, korszerű ismeretanyagot adjon át, amit a napi munkájuk során használni tudnak.
A képzés minden emberekkel foglalkozó szakember számára nyitott, szociális szakemberek számára pontszerző képzés (akkreditált szociális egyéb képzés, 37 pontot ér).

A III. kerületben lakó (lakcímkártyával vagy bérleti szerződéssel igazoltan) vagy ott dolgozó
szakemberek számára a képzés térítésmentes, mert azt a Békásmegyeri városrész rehabilitációs Vekop projekt finanszírozza. A képzés ára egyéb esetben 52 ezer Ft/fő, ami tartalmazza a vizsgadíjat is.
A képzés legalább 12 jelentkezővel indul, legfeljebb 20 fő részvétele lehetséges. A képzésen ellátás nincs. A megengedett hiányzás 10%, azaz 3,5 tanóra.
Helyszíne: Bp., 1039 Lukács Gy. u. 3.

Gyógypedagógiai intézményben dolgozó szakemberek képzései

2020-02-10

A KézenFogva Alapítvány képzései értelmi és halmozottan fogyatékos emberek számára szociális és gyógypedagógiai szolgáltatást biztosító intézményekben (állami, egyházi, alapítványi) tevékenykedő szakembereknek szólnak. A 2020 tavaszi akkreditált továbbképzéseire 2020. február 28-ig várják a jelentkezéseket:

Szexualitással kapcsolatos konfliktusok kezelése fogyatékos felnőttek intézményi ellátása során (30 óra, 3 nap)

Könnyen érthető kommunikációt (KÉK) használó szociális segítők intenzív képzési programja (30 óra, 4 nap)

Az autizmus spektrum zavarral élő gyermekek – az autizmus szempontú, infó-kommunikációs akadálymentesítés alapelvei (4 nap + 10 óra otthoni munka)

LANTEGI – Új munkaképesség – felmérő módszer a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása érdekében (48 óra, 4 nap elmélet +2 nap egyéni gyakorlat +1 nap vizsga)

 

Mediációs képzés

2020-01-28

A Mediare - Kisebbségi Mediációs Intézet 2020. tavaszán 2x30 órás alap mediációs képzést indít Budapesten azoknak, akik közvetítő konfliktuskezelőként szeretnének dolgozni - akár eddigi munkájukat kiegészítendő, akár egy új, mediátori szakma kezdeteként.

A képzés célcsoportjai: szociális területen dolgozók, pszichológusok, pedagógusok, jogászok, de szívesen látjuk más szakmák művelőit is, akik meg szeretnék tanulni a felnőtt problémamegoldás elveit és módszereit.

Az Igazságügyi Minisztérium Közvetítői Névjegyzékére kerülés feltétele egy legalább 2x30 órás ún. elméleti képzés elvégzése (amely tréningcsoportot jelent) és a gyakorlat igazolása (pl. esetmegbeszélés, szupervízió). A Képzés mindenben eleget tesz az IRM rendelet előírásainak, és a képzést követően a gyakorlati fázis teljesítésére is lehetőség van.

Olvassunk a gyereknek!

2020-01-15

Azok a gyerekek, akiknek csak napi egyetlen könyvet olvasnak, mintegy 290 ezerrel több szót hallanak ötéves korukra, mint azok, akiknek szülei, gondozói nem olvasnak rendszeresen nekik - derült ki a Journal of Developmental and Behavioral Pediatrics című folyóirat online kiadásában közzétett tanulmányból. Írja a Fidelio. "Azok a szavak, amelyeket a könyvekből ismernek meg, jóval összetettebb, bonyolultabb szavak, mint azok, amelyeket a szülőkkel beszélgetve megismernek" - magyarázta a kutató. Egy gyermekkönyv szólhat az antarktiszi pingvinekről, olyan szavakat és fogalmakat ismertet meg nekik, amelyek nem jönnek elő a mindennapos beszélgetésben. És ezek a szavak különösen fontosak lehetnek az olvasás megtanulásában" - idézte Logant a Science Daily tudományos honlap.

Különleges Medittimo kalandjai

2020-01-13

A különleges Meditittimó kalandjai Csender Levente József Attila-díjas novellista első mesekönyve, mely minden 8 és 12 év közötti gyermeknek szól, ugyanakkor segítő gyerekkönyvként a felnőtteket is az elfogadásra ösztönzi. A könyvben két világ él egymás mellett: az egyik Meditittimó herceg autizmusából eredő különlegességeit természetesnek veszi, a másik az elfogadás és segítés helyett a hiányosságaira fókuszál, és a fiú megváltoztatására, saját képére formálására törekszik.

A könyvbemutató 2020. január 16-án lesz a Nem adom fel kávézóban.

Szociális cirkusz

2019-12-16

Veszélyeztetett fiatalokkal foglalkozó szakembereknek indított továbbképzést a Cirque du Soleil-jel együttműködésben a Recirquel. A cirkuszt több évtizede alkalmazzák szociális területen, a tapasztalatok szerint segítségével nagy mértékben fejleszthetők azok, akik rosszul teljesítenek az iskolában, nehezen kommunikálnak, vagy traumákat éltek át.

A gyakorlatok hozzájárulnak a társadalomba vagy a közösségbe vetett hit újraalapozásához, sokaknak pedig egyszerűen azt tanítja meg a program, hogy ők is jók valamiben, ők is képesek alkotni, és ezáltal értékesnek érezhetik magukat. A képzés magyarországi házigazdája és szervezője a Recirquel Társulat, mely a képzést a résztvevők számára ingyenesen biztosítja pályázati, valamint saját forrásból.

További információ a Cirque du Monde képzési programjáról ide kattintva érhető el.

NANE - Patent konferencia

2019-11-27

 
A NANE Egyesület és a PATENT Egyesület 2019. december 9.-én (hétfőn) 9:00-17:30-kor rendezi meg a "Biztonságot és védelmet a családban és a társadalomban – 25 éve a közös fellépésért a nők és gyermekek elleni erőszakkal szemben" című jubileumi konferenciáját a Budapesti Európai Ifjúsági Központban (BEIK, Budapest 1024, Zivatar utca 1-3.).
 
A konferencia programterve itt található.
A konferencia regisztrációköteles, a regisztrációs űrlap itt elérhető.
A jelentkezési határidő 2019. november 30.

Tudatos jelenlét alapú kognitív terápia

2019-11-17

A Semmelweis Egyetem Klinikai Pszichológia Tanszéke 2020 tavaszán szervezi meg a "Tudatos jelenlét (mindfulness) alapú kognitív terápia" című továbbképzést. A tudatos jelenlét meditáció és stresszcsökkentés hatékonyságát számos vizsgálat alátámasztja a krónikus fájdalom és krónikus stressz kezelésében. A tudatos jelenlét alapú kognitív terápia hatékony a súlyos  depresszióban a visszaesések megelőzésében, s alkalmazása ma már olyan egymástól távolálló területekre is kiterjed, mint az elhízás, az önértékelési zavarok vagy a figyelemzavar területe.

A tanfolyammal 50 kreditpont gyűjthető. További információ és jelentkezés a klinpszicho@med.semmelweis-univ.hu e-mail címen. Részletes felvilágosítást a 459-14-93-as telefonszámon kapható, a honlapon is található.

 

Szociális munka napja 2019

2019-10-29

2019. november 11-én (hétfőn) 9.30-16.00 között az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban (1131 Budapest, József Attila tér 4.) kerül megrendezésre a Szociális Munka Napja alkalmából szervezett szakmai rendezvény.

Az esemény szervezői a Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete, a Szociális Innováció Alapítvány és Szociális Szakmai Szövetség, akik színes programmal készülnek az eseményre. Ld. lent.

Következő123456789101112131415161718192021222324252627282930313233Előző
Naptár

          Az EFOP 1.4.1-15 Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása című projektet megvalósító szervezetek

          

                         A Gyerekesély projekt korábbi időszakainak megvalósító szervezetei

  

A MÁLTAI GYEREKESÉLY PROGRAMRÓL

A Szeretetszolgálat 2010 őszén kapott felkérést, hogy kapcsolódjon be a térségi Gyerekesély projekteket kiemelt kísérő program munkájába, amelynek az utóbbi években az volt a feladata, hogy támogassa és végigkísérje a 2012-ben pályázó kistérségek projektjeinek előkészítését és megvalósítását. Az MMSZ felelősségi körébe nyolc kistérség tartozott, az ország három régiójából: az Abaúj-Hegyközi, a Bodrogközi, az Encsi (Észak-magyarországi régió); a Fehérgyarmati, a Vásárosnaményi (Észak-alföldi régió); valamint a Barcsi, a Kadarkúti és a Sellyei (Dél-dunántúli régió) s az ezekben található 238 településen kb. 180 ezer ember él, köztük több mint 40 ezer gyermek. 2016-tól 31 járás kísérésébe fogott a Szeretetszolgálat partnereivel, ahol több mint 700 településen mintegy 1 millió lakos él, akik közül csaknem 200 ezer gyerek.

Kistérségi Gyerekesélyek 2015 ©
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyerekesély Program
Telefonszám: +36 1 391-4750                                  
E-mail: gyerekesely@maltai.hu
Cím: 1125 Bp. Szarvas Gábor út 58-60. 
                                                                A TÁMOP-5.2.1-12/1-2012-0001, Gyerekesély program
                                                   keretében létrejött oldal, melyet az EFOP-1.4.1-15-2016-00001
                                         Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása projekt működtet.  
                        Korábbi honlapunk a https://sites.google.com/site/523help/ oldalon érhető el.