Aktualitások

2021-09-22

A Wolters Kluwer Hungary gondozásában megjelenő, Bereczki Ildikó által írt Gyermeki jogok a szülői felelősségről szóló nemzetközi magánjogi szabályozás perspektívájából című kiadvány gyermekjogi, nemzetközi, valamint európai uniós jogi szempontból is egyaránt rendkívül időszerű. A gyermeki jogok kibontakozását mutatja be és a szülői felelősségről szóló nemzetközi családjogi szabályozásba, illetve ezen keresztül a joggyakorlatba való beintegrálódását járja körül tudományos igénnyel, ugyanakkor gyakorlati megközelítésben – a hazai jogirodalomban hiánypótló jelleggel – átfogó képet nyújtva e komplex témakörről.

Forrás és további információ: jogaszvilag.hu

 

Szimat, érzelmi intelligencia fejlesztő kártya

2021-09-21

Szimat kutyussal örömteli, meghitt, és mókás pillanatokat élhetünk meg akár családi, baráti körben, az óvodai vagy iskolai közösségeinkben, miközben önmagunk és mások érzéseinek új mélységeit fedezhetjük fel. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kártyajátéka fejleszti az érzelmi intelligenciát, segít az aktuális érzések kifejezésében, megnevezésében, a történések, kapcsolatok mélyebb megértésében.
Szimat alakját Meszleny Anna grafikus formálta meg. A kártyacsomaghoz készült játékok fejlesztésében Oláh Dorottya pszichológus szaktudására számíthattunk.

Forrás és további információ: kimondhato.hu

 

Kütyühasználat és internet webinar

2021-09-21

Forrás és video: Proactive Bookkeeping Youtube

2021-09-20

Kutatók éjszakája 2021

2021-09-20

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén szeptember 24-én és 25-én lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba.

Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. Az Európai Unió Bizottságának Marie Skłodowska-Curie Akciói által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára – fiúknak és lányoknak egyaránt.

Forrás, program és további információ: kutatokejszakaja.hu/

 

Autizmussal élő személyek támogatása a szociális ellátásban

2021-09-20

Az Autisták Országos Szövetsége „Autizmussal élő személyek támogatása a szociális ellátásban” című szociális minősített online továbbképzési programjában való részvételre várja a jelentkezőket 2021. október 4-8-ig.

A képzés célja a szociális ágazatban dolgozó személyek tudásában a fogyatékosság specifikus autizmus tudás és kompetencia növelése az autizmusban érintett személyek szakszerűbb támogatásának érdekében. A továbbképzés segítségével a résztvevők elméleti alapismereteket és gyakorlati tudást szereznek az autizmus spektrum fogalmáról, tüneteiről és az autizmusban érintett személyek szükségleteiről. Képet nyernek a spektrum sokszínűségéről, egyediségéről, az egyéni megközelítés fontosságáról. Az autizmus tünetek hátterében álló okok megértése alapozza meg a segítő szakemberek által támogatásra alkalmazott módszerek megértését és elfogadását. 

A képzésben hangsúlyosan jelennek meg az autizmus specifikus ellátás evidencia alapú, tudományosan igazolt gyakorlati módszerei. Az autizmus és a módszertani támogatást nyújtó korszerű ismeretek és módszerek elsajátítása elengedhetetlen az intézményes ellátásban élő társaink életében, érdekében a szociális szolgáltatásokban is.

Forrás és további információ: aosz.hu

A szorongásos zavarok kezelési lehetőségei gyermekkorban

2021-09-15

Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért 2021.09.24-én rendezi meg a szorongásos zavarok kezelési lehetőségei gyermekkorban című online képzést.

A képzéssel segítséget nyújtanak a szorongásos zavarok fajtáinak megismerésén és felismerésén túl a kialakulást befolyásoló tényezők és a hatékony (egyéni és csoportos) kezelési lehetőségek ismertetésével bővítenénk a szorongó gyermekekkel foglalkozó szakemberek eszköztárát. A képzésen központi szerepet kap, a szorongásos zavarok kezelésében bizonyítottan hatékony kognitív-viselkedésterápiás eszköztár részletes bemutatása. Igyekeznek minél több gyakorlati segítséget nyújtani a résztvevők számára, bízva abban, hogy munkájuk során mindez hatékony segítséget jelent majd. Ezt a képzést azoknak a szakembereknek ajánlják, akik munkájuk során találkoznak a szorongásos zavarokkal,  a már meglévő ismereteiket szeretnék bővíteni, gyakorlati tudásukat szélesíteni.

Forrás és további információ: vk-m.hu
 

Napirend kialakítása webinar

2021-09-13

Forrás és video: Proactive Bookkeeping Youtube

Mesélj fejből online workshop

2021-09-12

Online workshop, amely során együtt gyakorolva és minden támogatást megkapva kipróbálhatod, milyen fejből mesélni. Célunk, hogy mindenki úgy fejezze be, hogy magabiztosan tudjon felkészülés nélkül, fejből, érdekes mesét mondani. Időpontok: 2021. szeptember 24. péntek 9:00-12:30 és október 1. péntek 9:30-12:30.

Forrás: FB esemény

Webinárium a szülői rugalmasságról

2021-09-09

Forrás és további  információ: FB esemény

Következő123456789101112131415161718192021222324252627282930313233Előző
Naptár

           Jelenlegi projektmegvalósító szervezetek

          

                          Korábbi időszak projektmegvalósító szervezetei

  

A MÁLTAI GYEREKESÉLY PROGRAMRÓL

A Szeretetszolgálat 2010 őszén kapott felkérést, hogy kapcsolódjon be a térségi Gyerekesély projekteket kiemelt kísérő program munkájába, amelynek az utóbbi években az volt a feladata, hogy támogassa és végigkísérje a 2012-ben pályázó kistérségek projektjeinek előkészítését és megvalósítását. Az MMSZ felelősségi körébe nyolc kistérség tartozott, az ország három régiójából: az Abaúj-Hegyközi, a Bodrogközi, az Encsi (Észak-magyarországi régió); a Fehérgyarmati, a Vásárosnaményi (Észak-alföldi régió); valamint a Barcsi, a Kadarkúti és a Sellyei (Dél-dunántúli régió) s az ezekben található 238 településen kb. 180 ezer ember él, köztük több mint 40 ezer gyermek. 2016-tól 31 járás kísérésébe fogott a Szeretetszolgálat partnereivel, ahol több mint 700 településen mintegy 1 millió lakos él, akik közül csaknem 200 ezer gyerek.

Kistérségi Gyerekesélyek 2015 ©
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyerekesély Program
Telefonszám: +36 1 391-4750                                  
E-mail: gyerekesely@maltai.hu
Cím: 1125 Bp. Szarvas Gábor út 58-60. 
                                                                A TÁMOP-5.2.1-12/1-2012-0001, Gyerekesély program
                                                   keretében létrejött oldal, melyet az EFOP-1.4.1-15-2016-00001
                                         Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása projekt működtet.  
                        Korábbi honlapunk a https://sites.google.com/site/523help/ oldalon érhető el.