Aktualitások

Ökopszichológiai napok

2021-07-05

Forrás és további információ: okopszichologiainapok.hu

Önkéntesek szociális intézményekben

2021-07-01

Forrás és további információ: Önkéntesség Magyarországi Éve 2021

„A tudás erőt ad” – online olvasókör a kritikai pedagógiáról

2021-07-01

Forrás és további információ: FB esemény

Forrás Élménypedagógiai Konferencia - Járt utat a járatlanért...

2021-07-01

Forrás és további információ: FB esemény

Az internet veszélyei online beszélgetés

2021-07-01

Mire érdemes odafigyelnünk, ha gyermekeink internetet használnak, s milyen veszélyekkel találkozhatnak? Milyen tanácsokat adjunk a fiataloknak, hogy biztonságosabban mozogjanak a digitális világban?

Forrás és további információ: FB esemény

 

HOGYAN BESZÉLGESSÜNK JÓL AZ ONLINE TÉRBEN? - Kézikönyv online találkozók szervezéséhez és moderálásához

2021-06-30

A Covid19 járvány miatt átalakult az életünk. Az egyik meghatározó változás, hogy meg kellett tanulnunk személyes találkozások nélkül működtetni a szervezeteinket, vagyis a megbeszéléseink és a nyilvános és közösségi eseményeink is átkerültek az online térbe.

Az online működést sokan kényszerből tanultuk meg, de vannak olyan előnyei, amik miatt mi a járványtól függetlenül a jövőben is biztosan tartunk online programokat. Sokaknak ez a forma hozzáférhetőbb: sok olyan képzésrésztvevő jutott el hozzánk kistelepülésekről, mozgáskorlátozott emberként vagy kisgyerekes szülőként, akik a hosszabb, személyesen tartott képzéseinken nem tudtak volna részt venni. Az ingyenesen letölthető online moderálási kézikönyv tartalmazza a Közélet Iskolájában az elmúlt egy évben felhalmozott tapasztalatainkat, amelyekre a saját találkozóink során, más szervezetek stratégiai tervezésének vezetésével vagy a képzéseink online megtartásával tettünk szert.

Forrás és további információ: Közélet iskolája

Online interdiciplináris tanulócsoport

2021-06-18

https://lh3.googleusercontent.com/lEqtk9tTg2qVRQvffY-fMTEnQWg7QGJ-ouPrtzfr59SXMcoMxwSmEL2RzlHrMwoqo2MpHC7iHakxFaLTQ1IbPhi2dLFOTT8gKjIEa3sFf4ACsIqIFAei8L5NF8G2-a9mjQ=w1914Feldmár András és Büky Dorka két hetes online interdiciplináris tanulócsoportja mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni a reziliencia fogalmával.

A Reziliencia tanulócsoportban 14 napon keresztül, naponta újabb és újabb résztémában mélyednek el, egy zárt Facebook csoportban. Minden nap 18 órakor lesz megtekinthető az újabb anyag, amelyben Feldmár Andrással készült videók, a tárgyhoz tartozó információk, gyakorlatok, leckék vannak, a csoportban pedig lehetőséged van mindezekről eszmét cserélni a többiekkel. A két hetes tanulócsoportban két alkalommal élő beszélgetés van Andrással a Zoom segítségével.

Forrás és jelentkezés: Feldmár Intézet és ITT

Civilek segítségnyújtása a járvány alatt

2021-06-18

Hogyan lehet hatékonyan segítséget nyújtani rászorulóknak a járvány alatt?

Milyen új helyzeteket teremtett a civilszervezetek tevékenységében a vírushelyzet?
 
A koronavírus-járvány alatt rengetegen kerültek az országban még kilátástalanabb helyzetbe és a létbizonytalanság szélére sodródtak. Ez a rendkívüli állapot a civilszervezetek tevékenységi köreit, vagy segítségnyújtási módszereit is átalakította.
 
A témát alaposan körbejárva a vírushelyzet alatt adományozói programokat is koordináló civilekkel beszélgetünk az elmúlt másfél év tapasztalatairól.
 
A beszélgetés 2021. június 21-én hétfőn 17 órától jelenléti esemény lesz, de élőben a Facebookon is közvetítik.
 
Forrás és további információ: FB esemény

Hogyan segítsük a gyászolókat?

2021-06-14

Ne féljünk mások könnyeitől - Hogyan segítsük gyászoló barátainkat és hozzátartozóinkat? címmel Chris Paul könyve a segíti a gyászolók támogatását.

Legtöbbünknek valódi gondot okoz, hogy hogyan közeledjünk a gyászolókhoz. Félünk, hátha rosszul csinálunk valamit, hogy nem találjuk a helyzethez illő szavakat. Hogyan köszönjünk a kolléganőnknek, aki a férje halála után újra munkába áll? Hogyan viselkedjünk a szomszédunkkal, akinek nemrég halt meg a fia? Mihez kezdjünk, ha ismerősünk állandóan a halott gyerekéről szeretne beszélni? Ami magától értetődik, az az, hogy mindig hallgassuk meg a gyászolót, mutassunk érdeklődést az elhunyt iránt. Merjünk kérdéseket feltenni, ha valaki sírva közli velünk: "Nem is tudom, mit kéne tennem, hogy kibírjam az életet." Soha ne hagyjuk magukra a gyászolókat!


Gyászterapeutáknak, szociális és egészségügyi területen dolgozóknak, és mindazoknak, akik többet szeretnének tudni arról, hogy mi az, amivel valóban segíthetnek gyászoló embertársaiknak nehéz helyzetükben.

Forrás és további információ: lira.hu

 

Állami segítségnyújtás a családon belüli erőszak áldozatai számára

2021-06-10

A Hintalovon Alapítvány Gyermekjogi Központja összegyűjtötte a családon belüli erőszak áldozatai számára az állam által biztosított és igénybe vehető szolgáltatásokat. A lista elérhető itt.

Forrás és további információ: Hintalovon Alapítvány

Következő123456789101112131415161718192021222324252627282930313233Előző
Naptár

          Az EFOP 1.4.1-15 Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása című projektet megvalósító szervezetek

          

                         A Gyerekesély projekt korábbi időszakainak megvalósító szervezetei

  

A MÁLTAI GYEREKESÉLY PROGRAMRÓL

A Szeretetszolgálat 2010 őszén kapott felkérést, hogy kapcsolódjon be a térségi Gyerekesély projekteket kiemelt kísérő program munkájába, amelynek az utóbbi években az volt a feladata, hogy támogassa és végigkísérje a 2012-ben pályázó kistérségek projektjeinek előkészítését és megvalósítását. Az MMSZ felelősségi körébe nyolc kistérség tartozott, az ország három régiójából: az Abaúj-Hegyközi, a Bodrogközi, az Encsi (Észak-magyarországi régió); a Fehérgyarmati, a Vásárosnaményi (Észak-alföldi régió); valamint a Barcsi, a Kadarkúti és a Sellyei (Dél-dunántúli régió) s az ezekben található 238 településen kb. 180 ezer ember él, köztük több mint 40 ezer gyermek. 2016-tól 31 járás kísérésébe fogott a Szeretetszolgálat partnereivel, ahol több mint 700 településen mintegy 1 millió lakos él, akik közül csaknem 200 ezer gyerek.

Kistérségi Gyerekesélyek 2015 ©
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyerekesély Program
Telefonszám: +36 1 391-4750                                  
E-mail: gyerekesely@maltai.hu
Cím: 1125 Bp. Szarvas Gábor út 58-60. 
                                                                A TÁMOP-5.2.1-12/1-2012-0001, Gyerekesély program
                                                   keretében létrejött oldal, melyet az EFOP-1.4.1-15-2016-00001
                                         Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása projekt működtet.  
                        Korábbi honlapunk a https://sites.google.com/site/523help/ oldalon érhető el.