Pályázatok

Erzsébet üdülési pályázatok 2017/2018

2016-10-27

Az egészség megőrzéséhez szükséges aktív kikapcsolódás elősegítése érdekében meghirdetett üdülési pályázat fogyatékossággal élő személyek, nyugdíjas személyek és nagycsaládos pályázók részére. 

KÖSZ! Program 2016, Iskolai Közösségi Szolgálat megvalósítását támogató pályázat

2016-10-26

A pályázat célja a középiskolás diákoknak szóló Iskolai Közösségi Szolgálat elősegítése az által, hogy a fogadó szervezetek által nyújtható feltételeket javítja. 

Szociális tűzifa pályázat önkormányzatok részére

2016-09-19

Az 5000 fő lakosságszámot nem meghaladó település települési önkormányzat szociális célú tűzifavásárláshoz vagy szénvásárláshoz kapcsolódó támogatásra pályázhat a Belügyminisztériumnál. Az igényelhető mennyiség a 2015. évi átlagos közfoglalkoztatási létszám adatának, ill. a 2016 január 1-ei lakosságszámból a 80 év feletti korcsoportos adatának együttes száma alapján kerül meghatározásra. Határidő: 2016. szeptember 30.

Ösztöndíj a 2-3. osztályos, rossz körülmények között élő tehetséges gyerekeknek

2016-09-19

Tanulmányi ösztöndíj lehetőség rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű 2-3. osztályos gyermekek részére. Országosan 160 gyermek kerül kiválasztásra meghatározott településekről vagy azok környékéről (Dunakeszi, Esztergom, Fót, Gödöllő, Gyula, Gyöngyös, Hajdúsámson, Kiskunhalas, Levelek, Magyarmecske, Nagykanizsa, Pápa Sajószentpéter, Szeged, Veresegyház).

Roma lányok iskolaelhagyásának megelőzése

2016-07-20

A pályázat a hátrányokkal küzdő, elsősorban roma lányok iskolai lemorzsolódásának csökkentését, valamint ehhez kapcsolódóan továbbtanulási esélyeik növelését célozza a tanuláshoz történő hozzáférés akadályainak csökkentésével, megszüntetésével.
További cél a lemorzsolódással veszélyeztetett lányok tanulási motivációjának, iskolai eredményességének elősegítésével, valamint családjaik tanulást szorgalmazó magatartásának erősítése, családalapítási és gyermekvállalási életkoruk későbbre halasztása, egészségi állapotuk javulása, valamint áldozattá válásuk valószínűségének csökkentése. Beadási határidő 2016.08.19.

Kárpátok Esélyegyenlőségi Ösztöndíj Pályázat

2016-07-18

Pályázhat 1-3 fő, hátrányos helyzetű fiatal, akik a 2016/2017-es tanévben a Kárpátok régió magyarországi területén (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék)  élnek és azon tanulók, akik a 2015/2016-os tanévben a régió bármely középiskolájában érettségi bizonyítványt szereztek, és a februári felvételi időszakban a régió bármelyik felsőoktatási intézményébe nappali tagozatra felvételiztek; valamint bármely, a régióban található felsőoktatási intézményének nappali tagozatos hallgatói, és akik elkötelezettek a térség problémáinak megoldása, és hosszú távú fenntartható fejlődésének biztosítása iránt; valamint felsőoktatási tanulmányaik elvégzése után a régióban kívánják szakmai tevékenységüket ellátni.

Szülősegítő szolgáltatások támogatása

2016-07-07

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet Szülősegítő szolgáltatások támogatása címmel. A pályázati program célja a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket nevelő szülők, családok részére, az ő igényeikre reagáló szolgáltatások támogatása.
Átfogó célok: a szülők tájékoztatása, társadalmi integráció elősegítése, érzékenyítés, önérvényesítés segítése, együttműködések ösztönzése, tanácsadás, konfliktuskezelés, közösségfejlesztés, szülői hivatás erősítése, mentálhigiénés segítségnyújtás, önfejlesztési/önismereti módszerek átadása, kapcsolati hálók építése, harmonikus szülő-gyermek kapcsolat kialakítása.

Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása

2016-07-07

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatásacímmel, melynek célja, hogy támogatást nyújtson a fogyatékos személyeket tömörítő és/vagy segítő szervezetek számára meglévő szolgáltatásaik folyamatos fenntartásához és fejlesztéséhez, illetve újonnan beindítani kívánt szolgáltatásaik működtetéséhez.

  • A fogyatékos személyeket érintő társadalmi szemlélet, kedvező irányú megváltoztatásához szükséges projektek támogatása.
  • A fogyatékos személyek és családjuk életminőségének javítását célzó projektek támogatása.
  • A fogyatékos személyeknek a társadalom életében való aktív részvételének elősegítését célzó projektek támogatása.

Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése / GINOP-5.1.3.-16

2016-06-29

A Felhívás keretében a cél már működő civil és nonprofit szervezetek, már működő társadalmi vállalkozások dinamizálása és stabilizálása - piacképes termékek és szolgáltatások előállításának ösztönzése révén, fenntartható üzleti modell alapján - tartós foglalkoztatási lehetőségek létrehozása érdekében. A projekt részcélja, hogy a támogatási időszakot követően, olyan gazdasági- és piaci környezetet alakítsanak ki maguk számára a támogatott vállalkozások, hogy önállóan, akár állami támogatás nélkül is képesek legyenek tartósan működni, fenntarthatóságuk leginkább piaci bevételektől és ne az állami támogatásoktól függjön. Elvárás, hogy a létrejövő üzleti kapcsolataik a for- és nonprofit szektor szereplőivel biztosítsák későbbiekben a stabil működési hátterüket.

 Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 6 500 000 Ft maximum 250 000 000 Ft. A támogatási kérelmek benyújtása 2016. szeptember 1.-2018. szeptember 3. között lehetséges.

Biztos Kezdet Gyerekházak befogadása és állami támogatása

2016-06-29

 Az Emberi Erőforrások Minisztere a támogató szolgáltatás és a közösségi ellátások finanszírozásának rendjéről szóló 191/2008. (VII. 30.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) alapján pályázatot hirdet kapacitásbővítésre Biztos Kezdet Gyerekházak befogadására és állami támogatására.

A Kormányrendelet 4. § (4) bekezdés alapján az általános pályázat elbírálását követően ellátatlanul maradt vagy részben ellátatlanul maradt területekre, illetve kapacitásbővítésre külön is kiírható pályázat. Jelen pályázat keretében kapacitásbővítésre azon Fenntartók nyújthatnak be pályázatot, amelyek a hazai rendszerbe a 2014. január 01 – 2016. december 31. közötti finanszírozási időszakra befogadott, de finanszírozási szerződéssel nem rendelkező Gyerekházak helyébe lépve nyújtanak szolgáltatást olyan szolgáltatáshiányos városi szegregált területeken, vagy azok közelében, ahol a lakossági mutatók alapján magas a 0-3 éves korú gyerekeket nevelő családok aránya, illetve a gyerekek között magas a hátrányos helyzetű, valamint a halmozottan hátrányos helyzetűek aránya.

 

Következő1234567891011121314151617Előző
Naptár

          Az EFOP 1.4.1-15 Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása című projektet megvalósító szervezetek

          

                         A Gyerekesély projekt korábbi időszakainak megvalósító szervezetei

  

A MÁLTAI GYEREKESÉLY PROGRAMRÓL

A Szeretetszolgálat 2010 őszén kapott felkérést, hogy kapcsolódjon be a térségi Gyerekesély projekteket kiemelt kísérő program munkájába, amelynek az utóbbi években az volt a feladata, hogy támogassa és végigkísérje a 2012-ben pályázó kistérségek projektjeinek előkészítését és megvalósítását. Az MMSZ felelősségi körébe nyolc kistérség tartozott, az ország három régiójából: az Abaúj-Hegyközi, a Bodrogközi, az Encsi (Észak-magyarországi régió); a Fehérgyarmati, a Vásárosnaményi (Észak-alföldi régió); valamint a Barcsi, a Kadarkúti és a Sellyei (Dél-dunántúli régió) s az ezekben található 238 településen kb. 180 ezer ember él, köztük több mint 40 ezer gyermek. 2016-tól 31 járás kísérésébe fogott a Szeretetszolgálat partnereivel, ahol több mint 700 településen mintegy 1 millió lakos él, akik közül csaknem 200 ezer gyerek.

Kistérségi Gyerekesélyek 2015 ©
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyerekesély Program
Telefonszám: +36 1 391-4750                                  
E-mail: gyerekesely@maltai.hu
Cím: 1125 Bp. Szarvas Gábor út 58-60. 
                                                                A TÁMOP-5.2.1-12/1-2012-0001, Gyerekesély program
                                                   keretében létrejött oldal, melyet az EFOP-1.4.1-15-2016-00001
                                         Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása projekt működtet.  
                        Korábbi honlapunk a https://sites.google.com/site/523help/ oldalon érhető el.