Pályázatok

Esély 2018 – a legjobb esélyegyenlőségi programot keressük (EP2018)

2018-02-08

A fogyatékos emberek társadalmi integrációját, megbecsülését növelő programok támogatása, tárgyi eszközök beszerzésén keresztül.

Hol vannak a roma hősök? Pályázati felhívásos roma előadóművészek és írók számára

2018-02-08

A pályázat célja megmutatni a roma előadóművészet értékeit, valamint a világ roma közösségeinek életébe betekintést nyújtani példamutató, személyes történeteken keresztül. A Független Színház Magyarország nemzetközi alkotói pályázatára roma alkotók által létrehozott, 30-90 perces színpadi produkciókat várnak, amelyek legfeljebb két fő előadó részvételével valósulnak meg. Olyan történetmesélő előadásokat – illetve előadások alapjául szolgáló írásos műveket – keresnek, amelyek a roma emberek közösségi életét, kihívásait, és aktív szerepvállalásukat mutatják be. A nyertes pályaműveket Budapesten előadják. 

Határidő: 2018.02.28.

Ugródeszka program 2018

2018-01-19

Társadalmi vállalkozásfejlesztő program olyan non-profit szerveztek vagy informális csapatok részére, akik mélyszegénységben élő közösségeket segítenek, kiforrott vállalkozási ötletük van és azt szeretnék beindítani, vagy egy már működő társadalmi vállalkozást megszilárdítani és növekedési pályára állítani. Olyan szervezeteket keresnek, amelyek elkötelezettek a piaci orientáció és a hosszú távú fenntarthatóság iránt is. 

Fogyatékos emberek otthonában nyújtott időszakos segítő szolgáltatás (OS2018)

2018-01-19

A pályázat célja a FECSKE (Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás) modellprogram kiterjesztése, és a szociális szolgáltatások rendszerébe történő beillesztésének előkészítése.

Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját segítő programok támogatása (FOGLALKOZTATÁS2018)

2018-01-19

A pályázat célja a megváltozott munkaképességű személyek társadalmi integrációjának, foglalkoztathatóságának, foglalkoztatásának elősegítése, innovatív programok és együttműködések, továbbá munkáltatói szemléletformálás és társadalmi tudatosság-növelés és érzékenyítés révén. Közvetlen cél a már évek óta sikeres alprogramok további működtetésének és fejlesztésének biztosítása. 

Civil szervezetek szakmai programjainak támogatása (NEA-18-SZ)

2018-01-09

A pályázat célja civil szervezetek szakmai programjainak támogatása. 

Roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatása (ROM-RKT-18)

2018-01-09

A pályázat célja roma kulturális események megvalósítása, és ezen keresztül a roma nyelvek ápolása és fejlesztése; a roma hagyományok megőrzése, újraértelmezése, átadása; a roma nemzetiségi kulturális örökség megismerése; a különböző kultúrából származó emberek kölcsönös elfogadásának segítése. 

Civil szervezetek működési célú támogatása 2018 (NEA-18-M)

2017-12-18

A pályázat célja a civil szervezet működési költségeihez való hozzájárulás. 

Pályázati felhívás Kábítószer-problémával kapcsolatos vizsgálatok, kutatások támogatása (KAB-KT-18)

2017-12-18

A pályázat célja olyan kutatások támogatása, amelyek lakosság számára a kábítószer-problémával kapcsolatos információk és összefüggések megismerését szolgálják, különös tekintettel az új pszichoaktív anyagok széleskörű megjelenésére. 

Pályázati felhívás A Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) működési feltételeinek biztosítására, és programjaik támogatására (KAB-KEF-18-A/B)

2017-12-18

A pályázat célja, hogy a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok a helyi igényekre reagáló szakmai tevékenységének előmozdítása; a már működő vagy új/újjá alakuló KEF-ek folyamatos működésének támogatása, a koordinációs feladatok biztosítása; valamint a helyi drogpolitikai célkitűzésekhez kapcsolódó programok támogatása.

Következő12345678910111213Előző
Naptár

             

                                            

A MÁLTAI GYEREKESÉLY PROGRAMRÓL

A Szeretetszolgálat 2010 őszén kapott felkérést, hogy kapcsolódjon be a térségi Gyerekesély projekteket kiemelt kísérő program munkájába, amelynek az utóbbi években az volt a feladata, hogy támogassa és végigkísérje a 2012-ben pályázó kistérségek projektjeinek előkészítését és megvalósítását. Az MMSZ felelősségi körébe nyolc kistérség tartozott, az ország három régiójából: az Abaúj-Hegyközi, a Bodrogközi, az Encsi (Észak-magyarországi régió); a Fehérgyarmati, a Vásárosnaményi (Észak-alföldi régió); valamint a Barcsi, a Kadarkúti és a Sellyei (Dél-dunántúli régió) s az ezekben található 238 településen kb. 180 ezer ember él, köztük több mint 40 ezer gyermek. 2016-tól 31 járás kísérésébe fogott a Szeretetszolgálat partnereivel, ahol több mint 700 településen mintegy 1 millió lakos él, akik közül csaknem 200 ezer gyerek.

Kistérségi Gyerekesélyek 2015 ©
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyerekesély Program
Telefonszám: +36 1 391-4750                                  
E-mail: gyerekesely@maltai.hu
Cím: 1125 Bp. Szarvas Gábor út 58-60. 
                                                       A TÁMOP-5.2.1-12/1-2012-0001 - Gyerekesély program
                                          országos kiterjesztésének szakmai-módszertani megalapozása
                                                         és a program kísérése projekt keretében létrejött oldal.
                   Korábbi honlapunk a https://sites.google.com/site/523help/ oldalon érhető el.