Pályázatok

Törizz otthon - pályázati felhívás diákoknak

2018-08-02

Határidő: 2018.08.20. éjfél

Összefoglaló: Ha jártál olyan helyen, ahol a magyar történelem egyik nagy eseménye történt, ahol egy híres történelmi személy élt, vagy munkálkodott, ahol úgy érezted, hogy időutazáson vettél részt, ajánld a többieknek is, hogy keressék fel ezeket a helyeket! Meséld el, miért találtad érdekesnek, miért ajánlod társaidnak is, hogy ellátogassanak ezekre a helyekre! A beszámolóhoz, hogy még színesebb, élményszerűbb legyen, mellékelhetsz saját videót, fényképet, vagy akár rajzot is.

EU in my Region – Fotópályázat

2018-08-02

Határidő: 2018.08.31.

Összefoglaló: Az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatósága meghívja az „Európa a régiómban” című fotópályázatban való részvételre, melynek célja, hogy az EU által finanszírozott projekteket mutassanak be szerte Európában.

Tartalom: Keressen uniós támogatásban részesülő projekteket, adjon bele mindent a fotózásba, és küldje be a fotókat!  Két fotót készítsen: az egyiknek magát a projektet, a másiknak pedig az uniós támogatást ismertető tájékoztató táblát kell ábrázolnia. Legyen kreatív! Töltse fel mindkét képet a platformra. A 30 nyertes fényképből egy Európát beutazó vándorkiállítást állítunk össze.

IV. Magyar Speciális Független Filmszemle

2018-08-02

Határidő: 2018.09.17.

Összefoglaló: A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület, együttműködésben a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel filmes pályázatot hirdet magyarországi és határon túli alkotók számára. Téma és idő megkötése nélkül lehet nevezni bármilyen filmmel, pl.: fikciós filmek, játékfilmek, dokumentum és portréfilmek, animációs filmek, módszertani és PR filmek. A nevezett filmeknél egyetlen megkötés, hogy az alkotások valamilyen módon kapcsolódjanak a sérült emberek világához.

VII. Nemzetközi Benedek Elek Meseíró Pályázat

2018-08-02

Határidő: 2018.09.20.

Tartalom:

Pályázatunk célja: tisztelgés Benedek Elek munkássága előtt; tehetségazonosítás, tehetséggondozás, gazdagítani a magyar nyelven írt gyermekirodalmat.

 • A mesék formai követelménye: A mesék (verses mesék, mondókák) témája szabadon választott lehet. Igényes, a gyermekek lelkét simogató pályaműveket várunk! Pályázónként min 2, maximum 4 pályaművet (max. 5 gépelt oldal (A4) terjedelemben) fogadunk el. Illusztráció lehetséges.
 • A kéziratok formai követelménye: Times New Roman betűtípus, 12-es nagyság, 1,5-es sortávolság
 • Az illusztrációk formai követelménye: A5 méretben készült mono vagy color illusztrációk, jpg-fájlként csatolmányként elküldve (fontos: nem pdf-ben, nem tömörítve, nem Driveon)
 • A meséket kizárólag e-mailben , word formátumban várjuk, a kitöltött – e felhívás része -  Jelentkezési és Regisztrációs Űrlappal együtt.

Műanyag, Művészet, Műalkotás

2018-08-02

Határidő: 2018.10.31.

Összefoglaló: A pályázat arra hívja fel a gyerekek, fiatalok figyelmét, hogy világunkat mára teljesen elborítja a műanyaghulladék, és a probléma sürgős megoldásra vár, mert a lebomlási ideje akár ezer év is lehet, és a kár, amit az élő szervezettel, a természettel okoz, felbecsülhetetlen.

A pályázók ezt az anyagot kreatív megoldásként a művészet szolgálatába állíthatják: képzeljék el, milyen a világ hulladékok nélkül, hogyan váltható ki a műanyag más anyaggal, hogyan kerülhető el a rengeteg csomagolás használata, és ezt jelenítsék meg alkotásukban, szabadon, saját asszociációjukban.

Családbarát Önkormányzat Díj

2018-08-02

Határidő: 2008.09.15. 

Összefoglaló: A NOE pályázatot hirdet önkormányzatok számára. A Családok Évében, három év után ismét, megújult, a nemzetközi sztenderdeket is figyelembe véve hirdeti meg a NOE a legrangosabb önkormányzatoknak ítélhető civil elismerést, a CSALÁDBARÁT ÖNKORMÁNYZAT- díjat.

Kultúra Lovagja

2018-08-02

Határidő: 2018.10.15.

Összefoglaló: A Kultúra Lovagja címet a Falvak Kultúrájáért Alapítvány a kultúra különböző területein lovagiasan, huzamos ideje tevékenykedők elismerésére 1998. szeptemberében hívta életre. A cím a művészi teljesítmény mellett elismeri az irodalmi és a közművelődési teljesítményt. Adható kultúraszervező életműért is. Köszönet jele a magyar kultúrát támogató hazai és külföldi művészetbarátoknak, szponzoroknak, mecénásoknak, politikusoknak.

Keltető program - 2018

2018-04-09

A Keltető program társadalmi vállalkozás ötletek generálásához, teszteléséhez nyújt segítséget olyan szervezetek vagy informális csapatok számára, akik hátrányos helyzetű, szegénységben/mélyszegénységben élő közösségekkel dolgoznak. A Badur Alapítvány annak érdekében indította el a programot, hogy piaci alapon működő és fenntartható társadalmi vállalkozási ötletek szülessenek, melyek – hosszú távon- a hátrányos helyzetű közösség(ek) életminőségét javítják.

"Tudom, hogy én is képes vagyok rá!"

2018-04-09

A pályázat célja olyan 18-30 éves nagyothalló példaképek felkutatása, akik a nyilvánosság elé állva reményt adhatnak sorstársaiknak, hogy a hallássérülés ellenére is lehetséges boldogulni a tanulás és a munka világában. A pályázók egyike hallókészüléket kap.

Program pályázatok

2018-04-09

Egészségügyi szűrőbusz - közösségi pályázat

Határidő: folyamatos, a keret kimerüléséig

Összefoglalás: Nyilvános lakossági rendezvényeken szűrőbusszal történő kitelepülés, ingyenes lakossági szűrések megvalósítása.

Kiíró: Generali a Biztonságért Alapítvány

Link: http://alapitvany.generali.hu/kezdemenyezes.php?id=79

Generali Elsősegély program - közösségi pályázat

Határidő: folyamatos, a keret kimerüléséig

Összefoglalás: A pályázat célja, hogy az elsősegély oktatásban részesülő laikus csoport tagjai vészhelyzetben merjenek cselekedni, tisztában legyenek azzal, hogyan kell segítséget hívni, valamint készségszinten képesek legyenek megkezdeni az elsősegélynyújtást, életmentést.

Kiíró: Generali a Biztonságért Alapítvány

Link: http://alapitvany.generali.hu/kezdemenyezes.php?id=78

Szimba intézményi pályázat 2018 Közlekedésbiztonsági Élményprogram

Határidő:

Tavaszi határidő: 2018.06.15.

Őszi határidő: 2018.11.15.

Összefoglalás: A közlekedésbiztonsági élményprogram célja, hogy a gyermekek élményszerűen sajátíthassák el a biztonságos közlekedés alapjait, az intézmények számára pedig közlekedésbiztonsági eszközcsomagot és pedagógia segédletet biztosítanak a témában.

Kiíró: Generali a Biztonságért Alapítvány

Link: http://alapitvany.generali.hu/kezdemenyezes.php?id=83

Önismereti tábor középiskolásoknak - pályázati felhívás a térítésmentes nyári táborra

Határidő: 2018.04.13.

Összefoglalás:

 • Önismereti tábor 15-17 éves, középiskolás diákok számára, akik nehéz körülmények között élnek.
 • A tábor időpontja 2018.07.1-6.
 • A programokat, a szállást és az étkezést az alapítvány fizeti. A táborba utazás önköltséges, történhet egyénileg vagy szervezett módon is.

Kiíró: Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

Link: http://messzehangzo.hu/?p=9626

Mozgásban vagy?  - Pályázati felhívás a 2018-as ingyenes tehetséggondozó nyári táborokra

Határidő: 2018.04.17.

Összefoglalás:

 • Ingyenes tehetséggondozó tábor 5-8. osztályos, nehéz körülmények között élő diákoknak.
 • A természettudományos tábor időpontja 2018.07.1-6, a művészeti tábor időpontja 2018.07.7-12.
 • A szállást, étkezést és a programokat az alapítvány fizeti.
 • A pályázat kétfordulós, a gyermekek jelentkezése után az osztályfőnököknek és a szülőknek is adatlapot kell kitölteniük.

Kiíró: Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

Link: http://messzehangzo.hu/?p=9751

Következő1234567891011121314151617Előző
Naptár

           Jelenlegi projektmegvalósító szervezetek

          

                          Korábbi időszak projektmegvalósító szervezetei

  

A MÁLTAI GYEREKESÉLY PROGRAMRÓL

A Szeretetszolgálat 2010 őszén kapott felkérést, hogy kapcsolódjon be a térségi Gyerekesély projekteket kiemelt kísérő program munkájába, amelynek az utóbbi években az volt a feladata, hogy támogassa és végigkísérje a 2012-ben pályázó kistérségek projektjeinek előkészítését és megvalósítását. Az MMSZ felelősségi körébe nyolc kistérség tartozott, az ország három régiójából: az Abaúj-Hegyközi, a Bodrogközi, az Encsi (Észak-magyarországi régió); a Fehérgyarmati, a Vásárosnaményi (Észak-alföldi régió); valamint a Barcsi, a Kadarkúti és a Sellyei (Dél-dunántúli régió) s az ezekben található 238 településen kb. 180 ezer ember él, köztük több mint 40 ezer gyermek. 2016-tól 31 járás kísérésébe fogott a Szeretetszolgálat partnereivel, ahol több mint 700 településen mintegy 1 millió lakos él, akik közül csaknem 200 ezer gyerek.

Kistérségi Gyerekesélyek 2015 ©
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyerekesély Program
Telefonszám: +36 1 391-4750                                  
E-mail: gyerekesely@maltai.hu
Cím: 1125 Bp. Szarvas Gábor út 58-60. 
                                                                A TÁMOP-5.2.1-12/1-2012-0001, Gyerekesély program
                                                   keretében létrejött oldal, melyet az EFOP-1.4.1-15-2016-00001
                                         Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása projekt működtet.  
                        Korábbi honlapunk a https://sites.google.com/site/523help/ oldalon érhető el.