Aktualitások

ONLINE KONFERENCIA: Hogyan jelennek meg a veszteségek a mediációban? Mihez kezdjen velük a mediátor?

2021-10-08

A Partners Hungary Alapítvány 2021. október 14.-én csütörtökön 14:00–17:00 közt rendezi online konferenciáját.
 
A mediációs folyamat során abban segítjük ügyfeleinket, hogy jobban értsék egymást, amelynek eredményeképpen jövőbeni terveiket megalkothassák – vonatkozzon ez a kapcsolat fenntartására vagy méltányos befejezésére. Szakmai berkekben gyakran felmerül az a kérdés, hogy mikor sikeres egy mediáció? Ha sikerül bizalmi légkört kialakítani és új információk kerülnek be az egyeztetésbe, akkor megszülethet a megértés, ami már segítheti a feleket a továbblépés felé és ez már lehet eredmény. Mostani konferenciánkon azokra a veszteségekre nézünk rá pszichológus és gyásztanácsadó szakemberek segítségével, amelyek a családi konfliktusokban, válásokban gyakoriak és amelyekkel a mediációkban találkozhatunk. Fontos lehet, hogy mediátorként értsük a jelenségeket és a lássuk a mozgásterünket.
 
A konferencia 2. részében egy online válást segítő játékot szeretnénk is bemutatunk nektek, amit a II. kerületi Család és Gyermekjóléti központ munkatársai készítettek szülőknek, szakembereknek. Majd néhány olyan könyvajánlót hallhattok, amelyek válásban lévő szülők gyermekinek segíthetnek indirekt módon.
 
 
Forrás és részletes program: FB esemény és honlap: https://partnershungary.hu/.../online-konferencia.../

Részvételi akciókutatás képzés

2021-10-08

A Közélet Iskolája 2021. november 13-14. (szombat-vasárnap) 10-18 óra közt rendezi meg képzését Budapesten.

A kétnapos képzésen a résztvevők megismerkedhetnek a részvételi akciókutatás (RAK) elméleti és gyakorlati alapjaival, és valós példákat láthatnak arra, hogy ez a módszer hogyan használható társadalmi problémák megoldására, és miként járulhat hozzá ahhoz, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok tagjai felismerjék az őket érintő rendszerszintű elnyomás okait, és képesek legyenek kiállni magukért.
A résztvevők kidolgozzák saját kutatási tervüket is, mely akár kiindulópontként szolgálhat egy jövőbeli kutatáshoz.

Forrás és további információ: FB esemény

ADHD jellegzetességei és terápiás megközelítése- ONLINE mini konferencia

2021-10-04

Mini-konferencia az ADHD-val közvetlenül vagy közvetetten foglalkozó szakemberek (pedagógusok, pszichológusok, gyógypedagógusok, családterapeuták) és szülők számára. Az előadásokat a Vadaskert Alapítvány és Vadaskert Kórház és Szakambulancia (gyermekpszichiáter, klinikai pszichológus, családterapeuta) munkatársai tartják.

Forrás és további információ: FB esemény

Határállítás és hiszti webinar

2021-09-26

Forrás és video: Proactive Bookkeeping Youtube

Népmesepszichológia a gyakorlatban

2021-09-24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás és további információ: pszichoforras.hu

Konferencia az Elfeledett Gyermekekért

2021-09-24

Tegyünk közösen azért, hogy a szenvedélybeteg szülők gyermekei MÉGIS boldogok lehessenek. Töltsünk újra egy napot a szenvedélybeteg szülők elfeledett gyermekeiért!

Forrás és további információ: FB esemény és weblap

2021-09-22

A Wolters Kluwer Hungary gondozásában megjelenő, Bereczki Ildikó által írt Gyermeki jogok a szülői felelősségről szóló nemzetközi magánjogi szabályozás perspektívájából című kiadvány gyermekjogi, nemzetközi, valamint európai uniós jogi szempontból is egyaránt rendkívül időszerű. A gyermeki jogok kibontakozását mutatja be és a szülői felelősségről szóló nemzetközi családjogi szabályozásba, illetve ezen keresztül a joggyakorlatba való beintegrálódását járja körül tudományos igénnyel, ugyanakkor gyakorlati megközelítésben – a hazai jogirodalomban hiánypótló jelleggel – átfogó képet nyújtva e komplex témakörről.

Forrás és további információ: jogaszvilag.hu

 

Szimat, érzelmi intelligencia fejlesztő kártya

2021-09-21

Szimat kutyussal örömteli, meghitt, és mókás pillanatokat élhetünk meg akár családi, baráti körben, az óvodai vagy iskolai közösségeinkben, miközben önmagunk és mások érzéseinek új mélységeit fedezhetjük fel. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kártyajátéka fejleszti az érzelmi intelligenciát, segít az aktuális érzések kifejezésében, megnevezésében, a történések, kapcsolatok mélyebb megértésében.
Szimat alakját Meszleny Anna grafikus formálta meg. A kártyacsomaghoz készült játékok fejlesztésében Oláh Dorottya pszichológus szaktudására számíthattunk.

Forrás és további információ: kimondhato.hu

 

Kütyühasználat és internet webinar

2021-09-21

Forrás és video: Proactive Bookkeeping Youtube

2021-09-20

1234567891011121314151617181920212223242526272829Előző
Naptár

           Jelenlegi projektmegvalósító szervezetek

          

                          Korábbi időszak projektmegvalósító szervezetei

  

A MÁLTAI GYEREKESÉLY PROGRAMRÓL

A Szeretetszolgálat 2010 őszén kapott felkérést, hogy kapcsolódjon be a térségi Gyerekesély projekteket kiemelt kísérő program munkájába, amelynek az utóbbi években az volt a feladata, hogy támogassa és végigkísérje a 2012-ben pályázó kistérségek projektjeinek előkészítését és megvalósítását. Az MMSZ felelősségi körébe nyolc kistérség tartozott, az ország három régiójából: az Abaúj-Hegyközi, a Bodrogközi, az Encsi (Észak-magyarországi régió); a Fehérgyarmati, a Vásárosnaményi (Észak-alföldi régió); valamint a Barcsi, a Kadarkúti és a Sellyei (Dél-dunántúli régió) s az ezekben található 238 településen kb. 180 ezer ember él, köztük több mint 40 ezer gyermek. 2016-tól 31 járás kísérésébe fogott a Szeretetszolgálat partnereivel, ahol több mint 700 településen mintegy 1 millió lakos él, akik közül csaknem 200 ezer gyerek.

Kistérségi Gyerekesélyek 2015 ©
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gyerekesély Program
Telefonszám: +36 1 391-4750                                  
E-mail: gyerekesely@maltai.hu
Cím: 1125 Bp. Szarvas Gábor út 58-60. 
                                                                A TÁMOP-5.2.1-12/1-2012-0001, Gyerekesély program
                                                   keretében létrejött oldal, melyet az EFOP-1.4.1-15-2016-00001
                                         Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása projekt működtet.  
                        Korábbi honlapunk a https://sites.google.com/site/523help/ oldalon érhető el.